Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de droguri din lume a fost prins în România, unde se ascundea de mai mulţi ani

Unul dintre cei mai periculosi traficanţi de droguri din lume a fost prins în România, unde se ascundea de mai mulţi ani. Vito Bigione, şeful mafiei din Mazara, considerat unul dintre cei mai periculoşi 30 de fugari mafioţi italieni, a fost arestat la Oradea.

Unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de droguri din lume a fost prins în România, unde se ascundea de mai mulţi ani

Unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri din lume a fost prins în România, unde se ascundea de mai mulţi ani. Vito Bigione, şeful mafiei din Mazara, considerat unul dintre cei mai periculoşi 30 de fugari mafioţi italieni, a fost arestat la Oradea şi va fi extrădat pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea de 15 ani.

Vito Bigione, 66 de ani, supranumit "Contabilul", a fost omul care a făcut legătura dintre cele mai importante două organizaţii mafiote italiene,  Cosa Nostra şi 'Ndrangheta, şi cartelurile sudamericane de droguri, gestionând traficul internaţional de cocaină.

Bigione se ascundea în vestul României, la Oradea, fiind capturat în ultimul oraş joi de dimineaţă, în jurul orei 11:00 de efective ale poliţiei române şi italiene. Bigione s-a refugiat în 2003 în Namibia, apoi în Africa de Sud, ulterior revenind în Europa şi stabilindu-se în România.

Italianul a fost condamnat definitiv pe 28 iunie la 15 de închisoare pentru trafic de droguri şi asociere cu organizaţii mafiote.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de droguri din lume a fost prins în România, unde se ascundea de mai mulţi ani