Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu face DEZVĂLUIRI ŞOCANTE despre fratele său, Mircea Băsescu: "Starea lui e GRAVĂ. Nu mai putea merge"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la un post de televiziune, că starea de sănătate a fratelui său, Mircea Băsescu, este gravă şi că acesta trebuia eliberat din septembrie anul trecut.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la un post de televiziune, că starea de sănătate a fratelui său, Mircea Băsescu, este gravă şi că acesta trebuia eliberat din septembrie anul trecut.

”Am fost duminică la Jilava. Fratele meu e acolo pentru că i-au introdus 5 stenturi. Nu mai putea merge. Nu îi mai circula sângele. El trebuia eliberat din septembrie, anul trecut.”, a spus Traian Băsescu.

Tribunalul Constanţa a respins definitiv, în 29 martie, cererea de eliberare condiţionată formulată de Mircea Băsescu după ce a executat nouă luni din pedeapsa de patru ani de închisoare primită pentru trafic de influenţă. Instanţa a stabilit că Mircea Băsescu poate formula o nouă cerere de eliberare condiţionată peste trei luni.

Mircea Băsescu ceruse instanţei eliberarea condiţionată arătând că a îndeplinit toate condiţiile, atât fracţia obiectivă, numărul obligatoriu de zile care trebuia efectuat, cât şi criteriul subiectiv, precizând că a avut o conduită bună în detenţie şi a participat la activităţile organizate în penitenciar. El a invocat şi problemele de sănătate de care suferă, afirmând că are nevoie de o operaţie pe cord deschis pentru înlocuirea by-pass-urilor montate în urmă cu 15 ani. Mircea Băsescu a mai spus în faţa instanţei că a fost diagnosticat recent cu diabet şi că se confruntă cu o lipsă a medicamentelor necesare, făcând o cerere pentru a le achiziţiona, dar chiar şi aşa nu le primeşte întotdeauna.

Mircea Băsescu executa pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă. În luna februarie, lui Mircea Băsescu i-a fost schimbat regimul de detenţie de la semideschis la deschis, el fiind mutat la secţia exterioară a penitenciarului de la Valu lui Traian.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Traian Băsescu face DEZVĂLUIRI ŞOCANTE despre fratele său, Mircea Băsescu: "Starea lui e GRAVĂ. Nu mai putea merge"