Antena Meniu Search
x

Traian Berbeceanu a fost numit șef la Prefectura Capitalei

Un comisar a ajuns sef la Prefectura Capitalei. Fost ofițer de poliție, Traian Berbeceanu, a fost numit prefect la doar câteva zile după ce a devenit funcţionar public. Doar așa putea să primească funcția.

de Redactia Observator

la 23.10.2020, 20:48

Vezi și
  • În urmă cu sapte ani, Berbeceanu era scos din Poliție cu cătușele la mâini.
  • Întâmplarea a avut loc după ce i s-ar fi fabricat un dosar penal.

Un comisar a ajuns sef la Prefectura Capitalei. Fost ofițer de poliție, Traian Berbeceanu, a fost numit prefect la doar câteva zile după ce a devenit funcţionar public. Doar așa putea să primească funcția. În urmă cu sapte ani, Berbeceanu era scos din Poliție cu cătușele la mâini, după ce i s-ar fi fabricat un dosar penal.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: Mă califică faptul că sunt un om responsabil, că am suficientă experienţă în administraţie şi împreună cu colegii vom face lucruri bune pt bucureşteni.

Schimbarea s-a făcut după ce fostul prefect, Gheorghe Cojanu, a fost revocat din funcţie pe fondul proastei gestionări a pandemiei în Bucureşti. De altfel, pentru că e o condiţie obligatorie, Traian Berbeceanu a devenit funcţionar public în urmă cu trei zile si e membru PNL din vara acestui an.

Ludovic Orban, Premierul României: Este un om corect, un om cinstit, un om ferm, un om care acţionează în baza legii. Este un om integru, un om care are capacitatea de a conduce toate forţele de ordine, consider că Traian Berbeceanu va fi un prefect foarte bun la Bucureşti

Noul prefect al Capitalei a fost polițist și șef la structura de combatere a criminalitații organizate din Alba Iulia, presupus infractor, încătușat și arestat, iar în final, funcționar public.

Ca poliţist, Berbeceanu s-a bucurat de apreciere, însă în urmă cu şapte ani s-a văzut încătuşat. Doi procurori DIICOT și un fost ofițer din echipa sa i-ar fi fabricat un dosar penal. Cei care l-au anchetat atunci l-au acuzat de favorizarea unor grupări infracţionale.

În 2016, comisarul Berbeceanu a fost achitat, iar cei care l-au trimis după gratii au fost condamnați. A revenit în centrul atenţiei anul trecut, când a fost numit consilier şi şef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Marcel Vela, ministru de Interne: Un prefect din judeţul Caraş Severin getionează, controlează şi verifică acte administrative din 77 de primării. Dl Berbeceanu va avea în subordine doar 7, 6 sectoare plus primăria Mun Bucureşti, un sector fiind cam cât un judeţ.

Fostul prefect al Capitalei nu a rămas pe drumuri. Gheorghe Cojanu a fost numit inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, funcţie plătită lunar cu aproape 10.000 de lei brut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Traian Berbeceanu a fost numit șef la Prefectura Capitalei