Antena Meniu Search
x

Video Traseul pelerinilor la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. Mesajul transmis de BOR în plin val 4 de Covid

Trebuie să luăm în serios boala şi să ascultăm de medici. Asta ne spune Biserica Ortodoxă Română, într-un mesaj fără precedent de la începutul pandemiei. Liderii Bisericii au transmis mai multe recomandări pentru credincioșii care vor să se închine la racla Sfântului Dimitrie cel Nou.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 20.10.2021, 20:02

Vezi și

"Am vazut cu totii cumplitele imagini de la morgile unor spitale din București." Așa începe mesajul pe care l-am primit în aceasta dimineață din partea Patriarhiei Române. Purtătorul de cuvant, Vasile Banescu, vorbește inclusiv despre "irationalul antivaccinism abuziv și fals justificat religios care produce martiri." Un îndemn la vaccinare, fără să folosească direct această formulare: ”Vaccinați-vă!”

Patriarhia Română a dat detalii și despre pelerinajul care va începe, de mâine, la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. Patriarhia transmite că nu este vorba de o procesiune și nici nu se va crea aglomerație, căci traseul este unul cât se poate de precis.

Pelerinii vor avea acces pe un singur rând de la baza Dealului Patriarhiei și până spre Strada 11 iunie. Marțea și mierecurea viitoare slujbele se vor face afară, la altarul de vară, unde Sfanta Liturghie va fi oficiată de Patriarhul Daniel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Traseul pelerinilor la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. Mesajul transmis de BOR în plin val 4 de Covid