Antena Meniu Search
x

Imagini şocante! Trei ani de la cel mai mare dezastru nuclear de la Cernobîl încoace!

Pe 11 martie 2011, un cutremur de magnitudinea 9.0 a avut loc în largul coastei Japoniei, urmat de un tsunami, care a declanșat cel mai mare dezastru nuclear din 1986

Accidentul nuclear de la Fukushima-Daiichi a avut loc pe 11 martie 2011 la centrala electrică atomică din Japonia, care constă în patru reactoare nucleare, ca urmare a cutremurului din nord-estul țării de la ora 14:46, urmat de un tsunami de mari proporții. Centrala nucleară Fukushima I a fost nevoită să recurgă la acumulatoarele electrice de rezervă.

Peste 18.000 de persoane au fost luate de valul uriaş care s-a abătut asupra litoralului, devastând prefecturile Miyagi, Iwate şi Fukushima.

Nimeni nu a decedat din cauza exploziilor de hidrogen şi radiaţiilor degajate de la complexul atomic în orele şi zilele care au urmat, însă 1.650 de persoane au murit în cursul evacuării sau din cauza unei degradări brutale a vieţii cotidiene.

La 12 aprilie 2011 autoritățile japoneze au mărit clasificarea accidentului nuclear de la Fukushima de la nivelul 5 la nivelul 7, nivelul maxim pe scara accidentelor nucleare. Nivelul 7 a fost și nivelul declarat catastrofei de la Cernobîl din 1986.

Viețile a sute de mii de oameni continuă să fie afectate de dezastrul nuclear, mai ales cei 160.000 de oameni care și-au părăsit casele din cauza contaminării radioactive și care continuă să trăiască în incertitudine, fără a beneficia de o compensație corectă și promptă. Acești oameni nu au decât o falsă speranță că se vor întoarce acasă, iar în tot acest timp, guvernul japonez a hotărât să repornească rectoarele nucleare, împotriva voinței poporului.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Imagini şocante! Trei ani de la cel mai mare dezastru nuclear de la Cernobîl încoace!