Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei trei deținuți periculoși eliberați din greșeală la Giurgiu e de negăsit

Situaţie incredibilă la penitenciarul Giurgiu unde trei deţinuţi periculoşi au fost eliberaţi din greşeală, în baza recursului compensatoriu.

Vezi și

Situaţie incredibilă la penitenciarul Giurgiu unde trei deţinuţi periculoşi au fost eliberaţi din greşeală, în baza recursului compensatoriu. Cei de la închisoare au încurcat clădirile şi au crezut că cei trei au stat în condiţii.

Doi dintre deţinuţi au fost deja prinşi şi reîncarceraţi. O problemă e în cazul celui de-al treilea, condamnat pentru trafic de minori, potrivit unor surse. 

Nu ştim cine este pentru că cei de la penitenciar abia acum şi-au dat seama de eroarea făcută şi nici măcar poliţia nu a fost anunţată de ce s-a întâmplat. Aşa că, dacă poliţia se întâlneşte cu el pe stradă, nu îi poate face absolut nimic. Doar că poliţia s-a sesizat pentru situaţia de la Giurgiu, pentru neglijenţă în serviciu. 

Conform legii recursului în compensatoriu deţinuţii care au fost cazaţi în condiţii impropii au beneficiat de zile libere. Doar că, la adunări şi scăderi, nu s-a ţinut cont sau s-a uitat că aceştia au fost mutaţi într-o parte renovată a penitenciarului. 

Despre situaţia celorlalţi doi, ştim tot pe surse, că aveau o condamnare unul pentru pentru viol şi celălalt pentru tâlhărie şi că au fost reîncarceraţi pe 1 şi 2 noiembrie.

Recursul în compensatoriu este o lege contestată care a stârnit discuţii aprinse, însă chiar şi aşa până acum au fost eliberaţi peste 550 de deţinuţi şi peste 3000 îşi aşteaptă rândul. 

Nu mai departe de săptămâna trecut, un deţinut eliberat tot de la Giurgiu, tot în baza legii recursului în compensatoriu a recidivat şi a violat o femeie din Capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Unul dintre cei trei deținuți periculoși eliberați din greșeală la Giurgiu e de negăsit