Antena Meniu Search
x

Pericol maxim în Masivul Călimani. Căutările celei de-a treia victime vor fi reluate peste câteva zile

Căutările celei de-a treia persoane surprinse de avalanşă în Călimani suspendate din cauza vremii nefavorabile. În zonă este din nou pericol maxim.

Vezi și

Căutări disperate în masivul Călimani, după ce trei salvamontişti au fost surprinşi de o avalanşă. Peste 70 de salvatori au mers în căutarea lor, după apelul făcut la 112 chiar de către una dintre victime. Lucian, cel care a sunat după ajutor, a fost găsit la timp. Nathy, o tânără alpinistă de 26 de ani, a fost găsită însă fără suflare. Iar Liviu, iubitul ei, este în continuare dispărut, iar căutările au fost sistate din cauza vremii nefavorabile şi pericolului unei noi avalanşe.

Oameni ai muntelui experimentaţi, Nathy, Lucian şi Liviu au vrut să marcheze Ziua Naţională aşa cum ştiau mai bine. Voiau să arboreze drapelul României pe Piscul Pietrosu. Cu 50 de metri înainte de vârf, însă, au fost prinşi de avalanşă.

Valul imens de zăpadă i-a târât pe munte aproape 200 de metri. Unul dintre ei, Lucian, a reuşit să cheme ajutoare.

Era îngropat în zăpadă! Cumva cu mâna a zis că şi-a făcut loc şi a reuşit să scoată mâna şi în felul ăsta a primit oxigen, povesteşte un coleg de-al salvamontistului.

Îngropat sub zăpadă, a aşteptat salvatorii. Lucian a fost coborât spre seară de pe munte şi dus direct la Spitalul Judeţean din Suceava, cu fractură închisă la picior, un umăr dislocat şi leziuni interne. 

Peste 70 de jandarmi, pompieri, salvamontişti şi voluntari au pornit ieri şi în căutarea celorlalţi doi prieteni. După zeci de minute de căutări, Nathy a fost găsită la jumătate de metru sub zăpadă. Din păcate, fără viaţă. Salvatorii au pornit apoi în căutarea iubitului ei.  

Cei trei tineri au vrut să urce pe Vârful Pietrosu pe un traseu periculos şi închis. După miezul nopţii, salvamontiştii au decis să se retragă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pericol maxim în Masivul Călimani. Căutările celei de-a treia victime vor fi reluate peste câteva zile