"Tricoul galben" din Turul Franţei a împlinit 100 de ani

De Redactia Observator.
Publicat: 20.07.2019, 10:04.
Actualizat: 20.07.2019, 11:43

Moment istoric pentru Turul Franţei. Simbolul liderului competiţiei, "tricoul galben", a împlinit 100 de ani. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, asistat de directorul cursei şi primarul localităţii Pau a dezvelit un monument care marchează centenarul prestigiosului.

"Tricoul galben" din Turul Franţei a împlinit 100 de ani

"Tricoul galben" din Turul Franţei a împlinit 100 de ani

Observator.tv

Moment istoric pentru Turul Franţei. Simbolul liderului competiţiei, "tricoul galben", a împlinit 100 de ani. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, asistat de directorul cursei şi primarul localităţii Pau a dezvelit un monument care marchează centenarul prestigiosului.

Macron a mulţumit tuturor celor 269 de rutieri care au purtat în istorie "tricoul galben" şi i-a numit pe toţi "eroi francezi", indiferent de naţionalitate.

Turul Franţei a fost inaugurat în 1903, însă primul tricou galben s-a acordat liderului abia în 1919.

Cel care l-a purtat a fost ciclistul francez Eugene Christophe, iar la ceremonia dedicată centenarului a fost prezent un nepot al acestuia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.