Antena Meniu Search
x

Troleibuzul care a ars în Bucureşti avea o vechime de 16 ani

O tragedie a fost evitată în ultimul moment în Bucureşti. Un troleibuz a luat foc chiar în centrul Bucureştiului. În acel moment, în maşină se afla o pasageră. Şoferul a deschis la timp uşile şi amândoi s-au salvat. Troleibuzul are 16 ani vechime şi din primele informaţii incendiul a izbucnit  de la un scurt circuit. E totuşi un semnal de alarmă pentru reprezentanţii societăţii de transport care verifică tot parcul auto.

de Redactia Observator

la 07.06.2020, 21:11

Vezi și
  • Pompierii au luptat o oră cu focul.
  • Troleibuzul a fost distrus de incendiu.

Troleibuzul 86 a ars ca o torţă în mijlocul zilei pe unul din cele mai circulate bulevarde ale Capitalei. Şoferul a simţit în mers miros greu de fum. A reacţionat rapid şi astfel a evitat o tragedie. A deschis uşile şi singura pasageră din maşină a reuşit să se salveze. A încercat să stingă singur focul. Imposibil însă.

„A încercat şoferul să stingă şi între timp au căzut scântei din tavan pe scaune şi a luat foc. Au sărit geamurile”, spune un martor.

În doar câteva minute troleibuzul a fost înghiţit de flăcări. Un fum negru, înecăcios, a acoperit zona, iar căldura degajată de foc i-a pus pe fugă pe trecători

Nici pentru pompieri nu a fost o misiune uşoară, mai ales că troilebuzul era cuplat încă la liniile electrice. O oră s-au luptat cu flăcările. Circulaţia în zonă a fost blocată.

sublocotenent Bogdan Toma, purtător de cuvânt ISU Bucureşti: A fost nevoie de intervenţia angajaţilor STB pentru a decupla curentul şi troleibuzul de la linia de înaltă tensiune, astfel încât intervenţia noastră să decurgă normal.

Din troleibuz au mai rămas câteva fiare. Interiorul este complet carbonizat. Focul a fost atât de puternic că a ars inclusiv caroseria maşinii.

Troleul care a ars a fost avea 16 ani vechime.

Alexandru-Hazem Kansou, director STB: Noi avem revizie anuală. Dar când se întâmplă o chestiune de genul ăsta şi de amploarea asta, de multe ori nu avem cum să mai intervenim mai mult de atât.

Cauza incendiului încă nu a fost stabilită. Reprezentanţii societăţii de transport au însă o ipoteză:

Alexandru-Hazem Kansou, director STB: Probabil e vorba de un scurtcircuit pe partea electrică. Noi avem o comisie tehnică. Mergem direct la depou la autobază şi o să vedem şi putem da explicaţii mai târziu.

incidentul i-a speriat pe cei care ciruclă cu mijloacele de transport în comun. Conducerea STB a decis verificarea tuturor celor 297 de trolee care circulă pe străzile din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Troleibuzul care a ars în Bucureşti avea o vechime de 16 ani