Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trupul lui Iovan a fost luat de fiica sa. Cel al studentei a fost depus la Capela Cimitirului Ghencea

O ţară întreagă îi plânge. Pe cei doi morţi nicio anchetă nu-i mai poate aduce printre noi. Fiica lui Adrian Iovan a venit astăzi să-şi ridice tatăl.

de Redactia Observator

la 22.01.2014 , 16:40

Trupul neînsufleţit al pilotului Adrian Iovan va fi adus în această seară în Bucureşti. Cu un avion de linie al companiei la care a lucrat ani la rândul. De data aceasta, nu va mai fi la manşă.

Irina Iovan a ajuns la SML în jurul orei 12.30, fără a face declaraţii jurnaliştilor prezenţi.

Trupul neînsufleţit al studentei de 23 de ani a fost depus în jurul orei 11 la Capela Cimitirului Ghencea Militar. Aurelia Ion, care va fi avansată post-mortem la gradul de locotenent, va fi înmormântată mâine cu onoruri militare. 

Vezi și

Imediat după ce sicriul a ajuns la capelă, colegi, profesori dar şi necunoscuţi au venit să-i aducă tinerei un ultim omagiu.

Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, a precizat MApN.

Comandantul Institutului Medico-Militar, Dragos Cuzino, a declarat că Aurelia Ion şi-a dorit din copilărie să fie medic, ea fiind o studentă eminentă, devotată, care se afla alături de unii dintre cei mai buni medici din România.

"Vreau să îmi exprim regretul şi tristeţea profundă faţă de pierderea suferită. E o pierdere imensă, a noastră, a medicinei militare în primul rând. Mă gândesc aici la colegii şi camarazii din armată, din Ministerul Apărării, până la conducerea Ministerului Apărării", a spus colonelul dr. Dragoş Cuzino.

Doctorul Dragoş Cuzino a precizat că medicina a pierdut o studentă eminentă, "o studentă care şi-a dorit încă din copilărie să înveţe şi să practice profesia de medic şi, mai târziu, să îmbrace haina militară".

Studenta Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Trupul lui Iovan a fost luat de fiica sa. Cel al studentei a fost depus la Capela Cimitirului Ghencea