Antena Meniu Search
x

Consilierul Tudy, după atacul şocant al câinlor din Iaşi: "Boxerii nu sunt agresivi şi periculoşi. Un câine educat este un prieten minunat!" (Video)

Tudor Tim Ionescu, alias Tudy, consilier ALDE, reacţionează în cazul atacului şocant din centrul Iaşului, când trei persoane au fost muşcate de doi câini.

Tudor Tim Ionescu, alias Tudy, consilier general ALDE, reacţionează în cazul atacului şocant din centrul Iaşului, când trei persoane au fost muşcate de doi câini boxeri.

Politicianul spune că boxerii sunt câini docili, de familie, iar dacă aceştia devin agresivi vinovaţi nu sunt decât stăpânii animalelor, un câine fiind oglinda dresajului şi a educaţiei pe care o primeşte.

"Am dubii şi mi-aş dori ca această informaţie să fie verificată, dacă într-adevăr este vorba despre nişte boxeri. Pentru că se crează foarte multe confuzii între rasele de câni. Oricum, dacă sunt boxeri, aceştia nu sunt incluşi în Ordonanţa 55/2002, a câinilor periculoşi şi agresivi. (...)

Eu sunt proprietar de boxer. Sunt la al patrulea boxer şi pot să spun că ştiu această rasă. Sunt nişte câini de familie. Da, într-adevăr, la origini, au fost creaţi pentru lupte, dar evoluţia lor este de a asimila aceşti câini cu animale de companie. Îmi asum când spun că un câine nu este decât oglinda dresajului şi a educaţiei pe care o primeşte astfel încât putem să avem rase bine văzute, dar care au un comportament agresiv. Sau rase precum pitbull, care cu o educaţie corectă, poate fi un câine docil.

Şi în cazul nefericit de la Iaşi, omul este problema întotdeaua, cel care cauzează comportament nedorit din partea câinelui.

De aceea, recomand persoanelor să uremeze un curs de disciplină de bază, pe care ei să-l facă împreună cu ai lor câini. Acest dresaj trebuie făcut sub ghidajul unor persoane cu expertiză. Un câine educat este un prieten minunat!", a declarat Tudor Ionescu.

Reamintim că, astăzi, un atac sângeros a avut loc în centrul Iaşului.

Ziua în amiaza mare, trei persoane au fost la un pas de a rămâne mutilate pe viaţă, după ce doi câini au scăpat din curte pentru că poarta nu era asigurată.

Animalele au atacat violent o tânără de 22 de ani şi doi bărbaţi. Toţi trei au ajuns la spital cu răni grave, iar proprietarul câinilor a fost dus la poliţie pentru audieri.

Citeşte mai mult AICI

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Consilierul Tudy, după atacul şocant al câinlor din Iaşi: "Boxerii nu sunt agresivi şi periculoşi. Un câine educat este un prieten minunat!" (Video)