Antena Meniu Search
x

Turiști francezi, impresionaţi de meşteşugurile româneşti descoperite la Reghin

Au sosit de la mii de kilometri distanţă, atraşi de tradiţiile noastre! Un grup de francezi a făcut un popas în judeţul Mureş şi a văzut obiceiuri despre care străinii nici nu ştiau că există.

Vezi și

Au sosit de la mii de kilometri distanţă, atraşi de tradiţiile noastre! Un grup de francezi a făcut un popas în judeţul Mureş şi a văzut obiceiuri despre care străinii nici nu ştiau că există.

Uimiţi şi plăcut surprinşi, francezii au ascultat captivaţi poveşti despre meşteşugurile româneşti şi au privit cum se bate fierul. Unii nu au putut sta însă pe margine. 

După minute bune petrecute lângă vătraiul încălzit, o gustare proaspăt scoasă din cuptor este mereu binevenită. Musafirii nu au primit-o însă de-a gata. Au învăţat cum se frământă aluatul pentru o pâine delicioasă. 

GUY REPPELIN, oaspete din Franţa:

Mă bucur că am întâlnit prietenii noştri din Reghin. Am vizitat casele ţărăneşti şi am mers la fierar şi am făcut o potcoavă.

Pentru unii dintre ei, vizita a însemnat reîntâlnirea cu ţara natală. 

Frumos când văd în jurul meu case ţărăneşti...şi mâncam ca acum. De câte ori privesc în jurul meu, văd doar amintiri, povesteşte Costache Bebe Valeriu, un român reîntors din Franța.

Francezii au învăţat şi de câtă migală este nevoie pentru a crea podobe meşteşugite de artiştii populari. 

Roxana Man, manager Muzeul Etnografic Reghin  

Au fost persoane care nu au mai văzut aşa ceva şi nu a făcut niciodată şi nici nu au văzut şi cred că a fost interesant pentru ei să aibă parte de această experienţă.

Excursia a durat o întreagă zi şi a fost organizată la iniţiativa Muzeului Etnografic din Reghin, care face periodic tabere tematice pentru cei care vor să descopere adevărata Românie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Turiști francezi, impresionaţi de meşteşugurile româneşti descoperite la Reghin