Antena Meniu Search
x

Ucigașul în serie din Mehedinți, care a incendiat o fată de 17 ani: "Să îţi găseşti pacea, şi fericirea când o să te iert eu"

Ies la iveală nereguli grave în cazul fetei de 17 ani incendiată de un ucigaş în serie. Deşi victima sa a cerut să fie protejată, fata a fost lăsată de asistenții sociali în grija bunicii, deși femeia le-a spus autorităților că nu poate avea grijă de copilă.

de Redactia Observator

la 16.06.2020, 11:00

Vezi și
  • În 1993 a ucis, pe rând, patru oameni.
  • Printre victime şi o femeie însărcinată în şapte luni.

Poliţia de Vânju Mare i-a deschis dosar penal pentru viol, dar încă nu este clar de ce agresorul nu a fost reținut. Tocmai de aceea procurorul general s-a autosesizat şi a cerut verificări suplimentare.

Agresorul: Nu am vrut altceva pentru ea decât să-i fac bine. Voia mai mult, nu am putut să-i ofer mai mult. Atât îi mai doresc, scumpei mele fetiţe: blestemată să fii toată viaţa ta! Şi atunci să îţi găseşti liniştea sufletească, pacea, şi fericirea în viaţă când o să te iert eu.

Declaraţia de ură îi aparţine unui bărbat cu cinci omoruri în cazier. Vizată: o fată de 17 ani. Cu trei zile înainte tânăra depusese o plângere de viol pe numele bărbatului.

Agenţii se sesizează, dar în faţa lor, bărbatul îşi ascunde intenţiile. Din detaliile pe care le oferă oamenilor legii, pare mai degrabă că vrea să curme propria viaţă.

Andreea Rădoi, PDC Poliţie Mehedinţi: Având în vedere că bărbatul de 45 de ani a făcut o postare pe Facebook în seara zilei de 10 iunie, poliţiştii s-au autosesizat şi în data de 11 s-au prezentat la domiciliul bărbatului pentru a stabili care sunt nemulţumirile acestuia şi pentru a identifica soluţii.

Poliţiştii au plecat, iar Turnagiu s-a răzgândit. În loc de viaţa lui - a hotărât s-o ia pe a ei. I-a dat foc fetei în propria casă.

Raluca Alexandru, PDC Grigore Alexandrescu: Este o arsură foarte profundă, ea fiind expusă prin flacără direct pe ea. Nu este o arsură din aceea emanată puternic de la un incendiu, spre exemplu. La ea arsura a fost directă.

Cum a fost lăsat Turnagiu să ucidă din nou? Magistraţii Tribunalului Mehedinţi, cei care au decis că bărbatul nu reprezintă un pericol public şi că poate fi reintegrat în societate, nu au impus NICIO condiţie pentru eliberarea sa! Dacă nu comite o altă faptă, se arată în motivarea magistraţilor, bărbatul îşi poate executa restul aşa zisei pedepse în libertate.

Andreea Rădoi, PDC Poliţie Mehedinţi: Începând cu luna mai 2019 când bărbatul a fost eliberat condiţionat şi până în prezent, la Poliţia Vânju Mare nu au fost înregistrate sesizări sau plângeri de natură penală care să facă obiectul verificării acestuia.

Până pe 9 iunie când la poliţia Vânju Mare a fost înregistrată plângerea pentru viol. Turnagiu nu a fost chemat la audieri pentru că raportul IML nu a putut stabili clar o agresiune fizică.

Iar de la DGASPC nu s-a insistat prea mult, pe motiv că fata nu a dorit să i se destăinuie psihologului. Aşa că nimeni nu a verificat vreun abuz emoţional sau vreo altfel de traumă.

Amalia Tudorică, şef serviciu DGASPC Mehedinţi: A fost evaluată şi consiliată de către un psihologul Centrului, după care fata a fost prezentată la Serviciul de Med Legală de către organele de Poliţie. După concluziile preliminare se pare că. violul nu s-a confirmat.

Aşa că adolescenta a fost trimisă acasă. Reprezentanţii de la protecţia Copilului susţin că nu au ştiut istoricul celui acuzat de agresiune.

Amalia Tudorică, şef serviciu DGASPC Mehedinţi: Dacă am fi ştiut că persoana pe care ea a reclamat-o a fost un condamnat, un individ atât de periculos, un infractor poate am fi solicitat un ordin de protecţie, poate am fi protejat-o în alt fel.

Surse din Poliţie îi contrazic. Şi spun că specialiştii protecţiei sociale au ştiut exact cu cine se confruntă chiar dintr-o adresă trimisă de ofiţerul de caz.

Istoricul lui Turnagiu este cutremurător. În 1993 a ucis, pe rând, patru oameni. Printre victime şi o femeie însărcinată în şapte luni. Toate crimele au avut acelaşi mobil: banii.

A fost condamat la detenţie pe viaţă, dar legislaţia din România opreşte pedeapsa la cel mult 30 de ani. După 26 de ani de penitenţă, criminalul în serie a convins comisia de penitenciar că e gata să dea ochii cu societatea fără a reprezenta un peircol.

În traseul spre libertate, singurii care nu au fost convinşi au fost magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu Severin. Doar că nu decizia lor era definitivă. Ci cea a judecătorilor Tribunalului Mehedinţi, unde Turnagiu a făcut contestaţie. În mai 2019 a fost eliberat.

Tânăr: De ce i-au dat drumul? Condamnat 90 de ani, cinci crime, de ce i-au dat drumul?

Şi nu e singurul criminal în serie pus în libertate de magistraţii Tribunalului Mehedinţi. Marius Csampar, un bărbat condamnat pentru şase crime, comise tot în 1993, a fost eliberat pe 20 mai, anul acesta, tot pe bună purtare, după 22 de ani petrecuţi după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ucigașul în serie din Mehedinți, care a incendiat o fată de 17 ani: "Să îţi găseşti pacea, şi fericirea când o să te iert eu"