Antena Meniu Search
x

Ultimele cuvinte ale lui Liviu Dragnea, înainte de condamnare: "Nu am niciun bagaj făcut"

Liviu Dragnea a transmis câteva mesaje importante, duminică seara, în ultima declarație de presă dinaintea condamnării la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive. "Nu am niciun bagaj făcut", i-a răspus social-democratul unei jurnaliste.

de Redactia Observator

la 27.05.2019, 15:19

Liderul PSD Liviu Dragnea
Liviu Dragnea, ultima declarație de presă înainte de condamnarea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare - Mediafax Foto via Hepta

Liviu Dragnea a transmis câteva mesaje importante, duminică seara, în ultima declarație de presă dinaintea condamnării la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive. "Nu am niciun bagaj făcut", i-a răspus social-democratul unei jurnaliste.

Președintele PSD a lansat imediat tema candidatului la prezidențiale, declarând că "analiza trebuie făcută între Gabriela Firea şi Călin Popescu Tăriceanu". Totodată, Dragnea le-a adresat un mesaj de încurajare membrilor de partid, care au trecut prin "momente mult mai grele".

"Din partea partidului nu hotărăsc eu, sper să particip la şedinţa CEX-ului când se va hotărî asta (n.r. candidatul coaliției la alegerile prezidențiale). Nu am vorbit cu persoana respectivă, dar cred că analiza trebuie făcută între Gabriela Firea şi Călin Popescu Tăriceanu. Nu ştiu dacă Gabi mai vrea. În ceea ce priveşte parcursul PSD-ului, eu o să solicit colegilor mei ca în ultima parte a lunii iulie să se organizeze un congres pentru stabilirea candidatului şi pentru a se stabili parcursul viitor al acestui partid. Le spun tuturor colegilor mei şi din ţară şi celor care ne-au votat: PSD-ul a mai trecut prin astfel de momente, momente mult mai rele şi mult mai grele. Şi în 2007 şi în 2015, când Preşedintele şi-a dat demisia pe Facebook şi ulterior a câştigat şi alegerile locale şi alegerile parlamentale. Le cer colegilor mei să ţină unit partidul şi să menţină ceea ce am făcut până acum pentru români", a declarat Liviu Dragnea, imediat după aflarea primelor rezultate la alegerile europarlamentare.

"Viorica Dăncilă să nu care cumva să îşi depună mandatul"

Pe acelaşi subiect

Președintele social democrat a subliniat importanța păstrării coaliției PSD-ALDE și a îndemnat-o pe Viorica Dăncilă să nu renunțe la funcția de prim-ministru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"De asemenea, îi solicit doamnei prim-minstru Viorica Dăncilă să nu care cumva să îşi depună mandatul, indiferent de presiunile şi ameninţările lui Iohannis şi poate şi ale altora, pentru că programul de guvernare trebuie dus la capăt. Noi respectăm votul, tot timpul am respectat votul popular. Eu nu sunt ca şefii unor instituţii sau ca Preşedintele care nu respectă votul popular. Românii au hotărât care sunt europarlamentarii români care vor merge la Bruxelles. În schimb eu cred că PSD-ul şi ALDE trebuie să facă tot ce e posibil pentru a apăra ceea ce s-a câştigat până acum pentru români", a mai spus liderul PSD.

"Nu am niciun bagaj făcut"

Liviu Dragnea a precizat că nu se teme nimic, nefiind "preș" sau "ghiocel", și că speră la o achitare din partea completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Ca să candidezi trebuie să ai şi posibilitate. Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam eram preş, eram ghiocel, eram slugă şi PSD-ul era un partid cuminte care nu făcea ceea ce a făcut. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată, dacă va rezista presiunilor inimaginabile care s-au făcut şi se fac încontinuare, vor da achitare pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista, nu vor da achitare. Eu sunt un om responsabil, numai că nu o fac în faţa dumneavoastră, o voi face în interiorul partidului, într-o şedinţă CEX​", a declarat Liviu Dragnea.

"Nu am niciun bagaj făcut", a răspuns Liviu Dragnea, întrebat de un jurnalist dacă s-a pregătit pentru a merge la închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ultimele cuvinte ale lui Liviu Dragnea, înainte de condamnare: "Nu am niciun bagaj făcut"