Antena Meniu Search
x

Video Ultimele pregătiri la Sarmizegetusa Regia pentru noul sezon turistic. Autorităţile se asigură că turiştii vor avea parte de siguranţă şi confort

Se fac ultimele pregătiri pentru noul sezon turistic în capitala dacilor, Sarmizegetusa Regia. Pentru siguranța celor care urcă aici, se fac și lucrări de consolidare a versanților, deoarece în fiecare an după dezgheț, exist pericolul alunecărilor de teren. În plus, duminică, pe 1 mai, turiștii vor beneficia și de un ghidaj gratuit oferit de istorici și arheologi.

de Redactia Observator

la 29.04.2022, 08:51

Vezi și

Sarmizegetusa Regia este situată la aproape 1.200 de metri altitudine în munţii Orăştiei. Drumurile care ajung până aici sunt greu de întreţinut. Alunecările de teren pot pune în pericol siguranta turistilor. De aceea, autorităţile locale trebuie să execute periodic lucrări de consolidare. "Acum mergem la Consiliul Judeţean, eu dau comanda. Şi mâine dimineaţă să vină firma să facă lucrarea", a declarat Costel Avram, administratorul public al județului. Cetatea este administrata de autoritatile judetene, iar versantii se afla in proprietatea directiei silvice. Acest lucru a îngreunat până acum lucrările de consolidare. O nouă lege, însă, va permite de acum înainte o colaborare mai eficientă între instituţii.

"La solicitarea Consiliului Judeţean o să procedăm la întocmirea documentaţiei, ulterior se va aproba prin ordin de ministru şi se vor putea angaja lucrările care într-adevăr sunt foarte necesare", a declarat Nicolae Oproiu, șef Ocol Silvic Grădiștea. "Începand cu 1 mai, un aflux mare de turişti vor veni în Sarmizegetusa. Dar în acelaşi timp trebuie să creăm şi cadrul în care să le oferim siguranţă turiştilor", a declarat Costel Avram, administratorul public al județului. Drumul de acces către cetate este modernizat și marcat astfel ca traficul rutier să se desfășoare fără probleme. Turiştii care vor urca la Regia de întâi mai vor afla mai multe despre istoria locului de la oameni de specialitate printr-un ghidaj gratuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ultimele pregătiri la Sarmizegetusa Regia pentru noul sezon turistic. Autorităţile se asigură că turiştii vor avea parte de siguranţă şi confort