Antena Meniu Search
x

Un avion cu 100 de români la bord a aterizat la Palermo, după ce, din cauza condițiilor meteo, nu a putut ajunge în Catania

Un avion Blue Air cu 100 de români la bord a aterizat la Palermo, după ce pilotul a decis că, din cauza condițiilor meteo, nu poate ateriza la Catania.

Un avion Blue Air cu 100 de români la bord a aterizat la Palermo, după ce pilotul a decis că, din cauza condițiilor meteo, nu poate ateriza la Catania.

Update ora 17.00 - Compania Blue Air face precizări în legătură cu incidentul survenit astăzi cu o cursă Bacău - Catania.

"Ca urmare a diverselor interpretări în presă cu privire la aterizarea zborului 0B2945 Bacău - Catania, compania Blue Air se vede nevoită sa puncteze următoarele aspecte extrem de importante:

- în niciun moment al zborului, siguranța pasagerilor si a echipajului nu a fost pusă în pericol.

- aeronava nu a fost și nu a declarat aterizare de urgență / stare de urgență / situație de urgență.

- apropierea în vederea aterizării la Catania s-a desfașurat conform procedurilor standard, fara nicio deviere, iar comandantul, experimentând condițiile meteo nefavorabile, a decis întreruperea procedurii de aterizare și redirecționarea spre aeroportul de rezerva Palermo.

- aeronava este în stare tehnică optimă pentru zbor și nu a experimentat niciun fel de defect tehnic sau de alta natura în timpul zborului sau al aterizarii. În acest moment, aeronava este în cursă, cu pasagerii care aveau cursa de la Catania spre Bacău", se arată în comunicat.

Avionul a decolat în această dimineață de la Bacău și se îndrepta către orașul Catania. La bord se aflau aproximativ 100 de pasageri. Mai mulți pasageri au povestit că, la un moment dat, aeronava a fost aproape să se prăbușească în mare, în timp ce survola Marea Mediterană.

Potrivit martorilor, aeronava s-ar fi apropiat la aproximativ 100 de metri de apă. 

"Avionul a pierdut altitudine îndreptându-se în picaj spre mare. Bagajele s-au răsturnat peste pasageri și panica s-a instalat imediat. Pilotul a reușit să redreseze avionul, coborând pe o pistă din apropiere. Din fericire, nimeni nu a fost rănit", a scris pe Facebook Vali George, care a relatat că mama sa era în avion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Un avion cu 100 de români la bord a aterizat la Palermo, după ce, din cauza condițiilor meteo, nu a putut ajunge în Catania