Antena Meniu Search
x

Un AVION S-A PRĂBUȘIT lângă Pașcani! Intervenție de urgență a pompierilor și medicilor! Pilotul a murit, o altă persoană rănită

Este alertă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași după ce un apel la numărul unic 112 a anunțat, în urmă cu numai câteva minute, că un avion s-a prăbușit în apropierea municipiului Pașcani.

Este alertă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași după ce un apel la numărul unic 112 a anunțat că un avion s-a prăbușit în apropierea municipiului Pașcani. Pilotul a murit, iar un pasager e rănit.

Update ora 19.00: Pasagerul avionului e de origine din localitatea ieșeană Tătăruși și lucrează în administrația locală. Pilotul de 60 de ani era totodată și instructor. Avionul urma să participe la un spectacol aviatic, în cadrul "Zilelor Rezervatiei Forestiere”

Tragedia e anchetată de o echipă de polițiști condusă de adjunctul IPJ Iași, informează bzi.ro.

Update ora 18.10: Potrivit ISU pilotul a murit în accidentul aviatic. Bărbatul avea 60 de ani. Pasagerul din avion a fost rănit și transportat la Spitalul Sfântul Spiridon Iași. Era conștient, iar viața sa nu e în pericol, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, șeful SMURD Iași, Diana Cimpoieșu.

Pe acelaşi subiect

Update ora 18.05: Potrivit prefectului de Iași, Marian Șerbănescu, avionul nu a reușit să se ridice de la sol. A făcut primele manevre de decolare, dar a căzut într-un șanț. În zonă nu era aerodrom, ci doar o pistă amenajată pe iarbă, a declarat prefectul, la Antena 3.

Potrivit primelor informații, avionul, care ar fi unul de mici dimensiuni, s-a prăbușit la o distanță de aproximativ 90 de kilometri de Pașcani. Spre locul accidentului se îndreaptă pompierii ISU, medici ai Serviciului de Ambulanță și polițiști.

Conform martorilor, doi oameni aflați în avion sunt inconștienți.

UPDATE. Prefectul de Iași, Marian Șerbănescu, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că în avion se aflau două persoane, una dintre ele fiind instructor de zbor. Cele două persoane sunt din județul Iași.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Silvia Bolohan, a anunțat că la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de descarcerare și de stingere, precum și un elicopter pentru a prelua victimele accidentului aviatic.

- informații în curs de actualizare -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un AVION S-A PRĂBUȘIT lângă Pașcani! Intervenție de urgență a pompierilor și medicilor! Pilotul a murit, o altă persoană rănită