Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Olt a murit, la trei săptămâni după ce a mâncat o conservă de pește făcută în casă

Un bărbat din județul Olt a murit la trei săptămâni, după ce a mâncat o conservă de pește făcută în casă. Analizele efectuate la Institutul Cantacuzino au cofirmat toxina botulinică, dar ancheta continuă pentru stabilirea exactă a sursei de infectare. Serul antibotulinic este extrem de rar.

de Redactia Observator

la 26.09.2022, 18:22

Un bărbat din Olt a murit la trei săptămâni, după ce a mâncat o conservă de pește făcută în casă - Shutterstock

Bărbatul a mâncat din conserva făcută în casă la finalul lunii august și a început să se simtă rău în jurul datei de 12 septembrie. El a fost la medicul de familie, apoi la spitalul din Slatina, unde, din analizele efectuate s-a pus diagnosticul de botulism. În 21 septembrie, bărbatul a decedat, scrie Mediafax

Serul antibotulinic, extrem de rar

Ministrul Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, dacă România are stoc de vaccin împotriva botulismului, iar el a explicat faptul că acest ser este extrem de rar la nivelul UE.

„Nu sunt stocuri mari. Serul antibotulinic e un produs foarte rar în Uniunea Europeană. Noi, în general, luam ser antibotulinic din țările din fosta Uniune Sovietică, de obicei luam din Republica Moldova. Cu siguranță există ser antibotulinic la unele dintre spitalele de boli infecțioase din țară”, a spus ministrul Alexandru Rafila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un bărbat din Olt a murit, la trei săptămâni după ce a mâncat o conservă de pește făcută în casă