Antena Meniu Search
x

Un bebeluș din Suceava și un copil de 7 ani din Iași au murit de Covid. Ambii aveau comorbidități

Doi copii au murit de COVID în ultimele 24 de ore. Este vorba despre un bebeluș din Suceava și de un copil în vârstă de 7 ani, din Iași.

de Redactia Observator

la 30.09.2021, 14:04

Un bebeluș din Suceava și un copil de 7 ani din Iași au murit de Covid. Ambii aveau comorbidități
Un bebeluș din Suceava și un copil de 7 ani din Iași au murit de Covid. Ambii aveau comorbidități - Hepta

România a anunțat pentru ultimele 24 de ore un record absolut de noi contaminări: 12.032 cazuri noi de infectare cu coronavirus și 176 de decese.

Dintre cele 176 decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 0-9 ani. Este vorba despre un băiețel cu vârsta sub un an, din județul Suceava, și despre un alt băiat în vârstă de 7 ani, din județul Iași. Ambii aveau comorbidități.

Un alt bebeluș a murit din cauza Covid

Un bebeluș din Suceava a murit de Covid, după ce a fost transferat la Spiatlul pentru Copii Sfânta Maria din Iași. Pacientul, care a murit vineri, avea o malformație cardiacă și o afecțiune renală.

Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu", a atras deja atenția că bebelușii și copiii cu boli grave asociate au un risc foarte mare de infectare, în cazul tulpinii Delta.

De asemenea, adolescenții au un risc suplimentar deoarece pot face sindrom inflamator multisistemic, care îi poate lăsa cu sechele. Exceprtul a subliniat, totuși, că majoritatea copiilor infectați fac forme foarte ușoare de boală sau forme asimptomatice. "La risc foarte mare sunt copiii în primele luni de viață sau cei mai mari care au boli grave", a precizat dr. Craiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un bebeluș din Suceava și un copil de 7 ani din Iași au murit de Covid. Ambii aveau comorbidități