Antena Meniu Search
x

Un bistriţean, tată a şase copii, s-a prăbuşit mort, pe o plantaţie de măslini din Spania. Diaspora s-a mobilizat exemplar

Drama unei familii din Târlișua mobilizează comunitățile de români din Spania și Franța. În urmă cu câteva zile, şase copii cu vârste cuprinse între un an și 18 ani din Târlișua, Bistriţa-Năsăud, au rămas fără tată. Bărbatul s-a prăbușit fără suflare pe o plantație de măslini din Spania și a murit.

Un bistriţean, tată a şase copii, s-a prăbuşit mort, pe o plantaţie de măslini din Spania. Diaspora s-a mobilizat imediat

Drama unei familii din Târlișua mobilizează comunitățile de români din Spania și Franța. În urmă cu câteva zile, şase copii cu vârste cuprinse între un an și 18 ani din Târlișua, Bistriţa-Năsăud, au rămas fără tată. Bărbatul s-a prăbușit subit pe o plantație de măslini din Spania și a murit.

Liviu Sitar, tatăl celor 6 copii, a mers la muncă în Spania în data de 4 ianuarie, la cules de măsline și chiar în prima zi de lucru, după doar câteva ore petrecute pe plantație, acesta s-a prăbușit și a decedat, în urma unui stop cardiac. Incidentul s-a produs în provincia Toledo.

Bărbatul avea 42 de ani, era căsătorit și avea şase copii, cel mai mic având numai un an, iar cel mai mare 18. Bărbatul era singurul sprijin financiar al familiei, obișnuind să muncească atât în țară, cât și în străinătate, sezonier, la cules de fructe și legume.

Soţia sa trebuie să facă rost de 6.000 de euro pentru a aduce trupul soțului în țară pentru a-l putea înmormânta creștinește.

„Adunam și noi școala și parohia bănuți să-i ajutăm. Costă în jur 6.000 de euro să îl aducem acasă. Familia nu are de unde să scoată acești bani. Singurul sprijin al familiei era tatăl. El îi îngrijea, el aducea bani în casă”, precizează Mihai Forai, directorul Liceului Tehnologic din Târlișua, unde învață 5 dintre cei 6 copii ai familiei.

Acesta a fost și cel care a ajutat-o pe Zorica să-și facă un cont bancar unde să se poată aduna donațiile. Potrivit directorului Liceului Tehnologic, deși apelul s-a făcut de curând, deja au răspuns comunitățile de români din Spania și Franța, care vor să ajute familia să aducă trupul neînsuflețit al bărbatului acasă. (sursa)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un bistriţean, tată a şase copii, s-a prăbuşit mort, pe o plantaţie de măslini din Spania. Diaspora s-a mobilizat exemplar