Galerie foto

Un copil și un adult, grav răniți la săniuș pe o pârtie din Durău. Primele imagini de la intervenția de salvare

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 17.01.2021, 18:38.
Actualizat: 17.01.2021, 18:53

Un copil și un adult s-au accidentat grav după ce s-au răsturnat cu sania pe o pârtie din stațiunea Durău, salvamontiștii fiind chemați de urgență pentru acordarea primului ajutor. 

Un copil și un adult, grav răniți la săniuș, pe o pârtie din Durău

Un copil și un adult, grav răniți la săniuș, pe o pârtie din Durău

Facebook/Salvamont România

Potrivit Salvamont România, un adult și un copil au încercat sa coboare împreună cu sania, nu au mai reușit sa o controleze, și s-au răsturnat, accidentandu-se grav în cădere.

”Adultul a suferit un traumatism al membrului inferior, iar copilul un traumatism craniu-cerebral deschis”, au anunțat reprezentanții Salvamont.

După acordarea primului ajutor medical, salvamontiștii au transportat cele două persoane accidentate la cele două ambulanțe SMURD și SAJ trimise pentru preluare.

Mesajul Salvamont România pentru turiști

Salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu folosească mijloace improvizate de alunecare pe zăpadă, să evite sa coboare pe pante foarte înclinate, sau porțiuni neamenajate și neprotejate, precum și să evite să coboare mai multe persoane pe sanie întrucât acestea, datorită greutății, pot prinde viteze mari și nu mai pot fi controlate.

De asemenea, adulții în cădere pot răni copiii aflați alături de ei pe sanie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.