Antena Meniu Search
x

Video Un extremist american, ridicat de "mascaţii" români chiar în timp ce se antrena. Ce se va întâmpla cu tânărul după arestarea din România

Un extremist american periculos şi căutat pe glob a fost arestat la noi, în România. Tânărul de 33 de ani fusese dat în urmărire în America pentru că bătuse crunt mai mulţi oameni, inclusiv un ofiţer de poliţie, la mitinguri politice unde milita pentru supremaţia rasei albe. Poliţiştii din Bucureşti l-au reţinut chiar în timp ce se antrena.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 31.03.2023, 19:29

Vezi și

Robert Rundo, extremist şi susţinător al rasei albe în California a fost acuzat de poliţiştii americani de revoltă şi conspirație la revoltă. A ajuns în vizorul anchetatorilor prin acţiunile violente de la mai multe proteste, inclusiv asaltul Capitoliului, din ianuarie 2021. Dat în urmărire de Statele Unite, a încercat să îşi piardă urma prin Europa, dar a fost arestat de trupele speciale la Bucureşti.

Californianul va sta în arestul Capitalei până va fi extrădat şi predat poliţiştilor americani

Bărbatul de 33 de ani a fost prins de mascaţi chiar în timp ce se antrena la o sală de sport din Capitală. Extrem de violent, ar fi folosit tehnici complexe din artele marţiale pentru a agresa protestatari şi chiar poliţişti la mitingurile de peste ocean. "Rise Above Movement" este organizaţia pe care Robert Rundo a înfiinţat-o alături de alţi fanatici ai curentului extremist. În ultimii 3 ani ar fi promovat extremismul supremaţiei rase albe în Serbia, Bulgaria şi Ungaria.

"În perioada decembrie 2016 – octombrie 2018, în Districtul Central al Statului California și în alte părți ale S.U.A., bărbatul ar fi conspirat cu alte persoane să se deplaseze la mitinguri cu caracter politic și să folosească tactici de luptă și violență fizică împotriva persoanelor și grupurilor care nu au susținut ideologia lor", a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliţia Română. Californianul va sta în arestul Capitalei până va fi extrădat şi predat poliţiştilor americani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un extremist american, ridicat de "mascaţii" români chiar în timp ce se antrena. Ce se va întâmpla cu tânărul după arestarea din România