Antena Meniu Search
x

Colonada din Buziaş, reînăscută din propria cenuşă. Celebrul monument a fost salvat cu 6 milioane euro

După ce ani de zile a stat în paragină, colonada din Buziaş arată de parcă ar fi fost construită abia acum, deşi locul are o istorie de aproape 150 de ani.

Vezi și

Un loc plin de poveste a renăscut din propria cenuşă! După ce ani de zile a stat în paragină, colonada din Buziaş arată de parcă ar fi fost construită abia acum, deşi locul are o istorie de aproape 150 de ani. O reabilitare care a costat nu mai puţin de 6 milioane de euro, dar care, speră autorităţile, îi va atrage pe turişti în staţiunea Buziaş.

Într-o atmosferă de poveste. Aşa a început drumul către colonada din Buziaş. Domni, domniţe, împăraţi şi împărătese au umplut strazile. Iar în fruntea alaiului s-a aflat caleaşca împăratului Franz Joseph şi a soţiei acestuia, Sissi. 

Şi nu au fost deloc puţini cei care au vrut să vadă cum arată acum celebrul monument, proaspăt renovat. 

Este un loc în care acum turiştii pot retrăi clipele de demult. 6 milioane de euro a costat reabilitarea. Iar acum monumentul poate fi comparat cu obiective asemanatoare din Karlovy Vary, Cehia, sau Baden-Baden din Germania.

Una care poate atrage, în perioada următoare, mult mai mulţi turişti. Şi, odată cu ei, fonduri importante în zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Colonada din Buziaş, reînăscută din propria cenuşă. Celebrul monument a fost salvat cu 6 milioane euro