Meniu
Search
x

Un motociclist a lovit un poliţist, apoi a gonit pe străzile din Buftea. Prietenul care îl insoţea a ieşit pozitiv la cannabis

Un poliţist din Buftea a fost rănit de un motociclist fugar. Omul legii a încercat să îl oprească pentru verificări însă acesta nu a oprit și l-a acroșat. 

De Redactia Observator la 20.08.2022, 14:13

Polițiștii rutieri din Ilfov au încercat să oprească, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 2 motociclete care se deplasau pe DN1A, dinspre Crevedia în direcția București, scrie Mediafax.

Agentul a ajuns la spital

Unul dintre cei doi motocicliști a redus inițial viteza de deplasare, iar când a ajuns în apropierea polițistului, a întors motocicleta de mai multe ori și a mărit viteza, lovindu-l pe polițist. Apoi, ambii motocicliști au fugit de la locul faptei.

Polițiștii au trecut la urmărirea motocicliștilor, care la un moment dat și-au continuat deplasările pe străzi diferite, context în care echipajul de poliție a continuat urmărirea motocicletei care îl acroșase pe polițist, însă a pierdut-o din cauza vitezei foarte mari cu care se deplasa a motocicleta.

Pe acelaşi subiect

Ulterior, au fost identificați și depistați ambii motocicliști. Aceștia au fost testați cu aparatele alcooltest și drug test, stabilindu-se faptul că al doilea motociclist avea rezultat pozitiv la consumul de substanțe psihoactive, conform IPJ Ilfov.

A fost deschis un dosar de urmărire penală în care se fac cercetări pentru ultraj.

Ce spun autorităţile

20.08.2022, ora 3,  Poliția Or. Buftea a fost anuntata, prin intermediul stației de emisie-recepție, de către un agent de politie, cu privire la faptul că, colegul său de echipaj a fost acroșat de către o motocicletă, în timp ce efectua procedura de oprire (DN1A, km 20+500) în trafic a acesteia și a alteia, care se deplasa în urma ei. 

Atât conducătorul motocicletei implicate, cât și cel de-al doilea, au părăsit locul evenimentului rutier fiind urmăriți de către echipajul Buftea pe str. Știrbei Vodă până la intersecția str. Horia cu str. Cloaca, loc în care motocicliști s-au despărțit. 

Echipajul a urmărit în continuare motocicleta care l-a acroșat pe agentul de politir, pierzând-o din câmpul vizual pe str. Milano/DN7 din cauza vitezei mari cu care aceasta circula (aprox. 200 km/h). 

La fata locului s-au deplasat imediat grupa operativa care a efectuat verificări, în vederea identificării celor 2 motocicliști și a stabilirii situației de fapt. 

Relaționând cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, procurorul de serviciu a incadrat fapta motociclistului ca ultraj, cercetările urmând a fi efectuate de către aceasta unitate de parchet. 

La scurt timp, urmare a exploatării imaginilor camerelor de supraveghere și a informațiilor deținute la nivelul Politiei Buftea, au fost identificati ambii motocicliști, aceștia aflandu-se în prezent în custodia politiei și au fost conduși la unitatea de parchet pentru continuarea cercetărilor. 

Conducătorii motocicletelor au fost testați cu etilometru și drug test, stabilindu-se faptul ca, cel care a însoțit autorul, a avut rezultate pozitiv cannabis la drug test.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un motociclist a lovit un poliţist, apoi a gonit pe străzile din Buftea. Prietenul care îl insoţea a ieşit pozitiv la cannabis