Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Un nor de praf roşiatic a acoperit Oradea, seara trecută. Şoferii au dat vina pe şantierele din zonă, dar Garda de Mediu are o altă variantă

Ieri, Oradea a fost acoperită de un nor roşiatic. Şoferii au fost nevoiţi să circule cu atenţie, vizibilitatea în zona noii centuri de vest fiind afectată. Reprezentanţii Garzii de Mediu spun că praful vine de la o fostă fabrică de coloranți chimici. 

de Georgiana Botez

la 22.08.2024 , 14:03

Norul dens de praf, care a îngreunat traficul pe centura oraşului şi drumul expres spre Borş, s-a văzut de la zeci de kilometri distanţă. Oamenii au crezut că praful roşiatic vine de pe șantierele din zonă, atunci când au văzut imaginile apărute pe reţelele de socializare. Dar, comisarii de la Garda de Mediu şi-au dat seama de sursă.

Fenomenul s-a văzut inclusiv în Oradea

Praful roşiatic venea de la groapa cu deșeuri rămase de la producția de vopseluri și lacuri de lângă Oradea. În urmă cu trei ani aici era o baltă, dar, din cauza secetei, apa s-a evaporat şi a rămas doar stratul de praf de oxid de fier.

Articolul continuă după reclamă

Marius Orbai, jurist Garda de Mediu: Din păcate, această problemă nu este nouă. S-au dat măsuri pentru a preîntâmpina şi pentru a feri populaţia de disconfortul creat de acest praf. Poate fi periculos, în condiţiille în care este traficul de pe autostradă.

Groapa trebuie umplută cu apă, dar reprezentanții de la Compania locală spun însă că folosirea apei din rezervele locale a rămas la nivel de discuţie. 

Urmează astfel un nou control oficial la începutul săptămânii viitoare, iar daca aceste nereguli vor fi confirmate, societatea se va mai alege cu o noua amendă.

Georgiana Botez Like
Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Un nor de praf roşiatic a acoperit Oradea, seara trecută. Şoferii au dat vina pe şantierele din zonă, dar Garda de Mediu are o altă variantă