Antena Meniu Search
x

Un nou SCANDAL zguduie Biserica Ortodoxă Română: Un fost preot devenit poliţist, DIVORŢAT şi CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE, a oficiat o căsătorie în Cluj!

Scandalurile din sânul Bisericii Ortodoxe Române par să nu se mai oprească. După cazurile halucinante ale Episcopului Corneliu al Huşilor şi cel al lui Cristian Pomohaci, proaspăt caterisit, un alt caz şocant îi intrigă pe înalţii prelaţi.

Scandalurile din sânul Bisericii Ortodoxe Române par să nu se mai oprească. După cazurile halucinante ale Episcopului Corneliu al Huşilor şi cel al lui Cristian Pomohaci, proaspăt caterisit, un alt caz şocant îi intrigă pe înalţii prelaţi.

Este vorba despre fostul preot devenit poliţist în Alba, Augustin Căpâlnaș, care a oficiat o căsătorie în aer liber la un restaurant din Cluj. 

Căpâlnaș are însă multe probleme cu legea. Este condamnat la închisoare, dar este și divorțat, anunță ziardecluj.ro.

Augustin Căpâlnaș, fost șofer, fost diacon al lui Andrei şi divorțat din culpa sa a fost condamnat la închisoare cu suspendare printr-o sentință de 2 ani și 6 luni. 

Pe acelaşi subiect

El apare în câteva fotografii îmbrăcat în sutană, în timp ce oficiază o slujba în aer liber, în Cluj.

Biserica Ortodoxă Română a luat, încă de acum 4 ani și jumătate, prin decizia Sfântului Sinod, hotărârea de a interzice oficierea nunților și botezurilor în aer liber, acestea fiind obligatoriu săvârșite doar în biserici.

În plus, Căpâlnaş nu avea dreptul să slujească.

Superiorii lui spun că el nu mai face parte de multa vreme din cler, de vreme ce în anul 2006 a renunţat la haina preoţească, pentru a îmbrăca uniforma de poliţist.

Căpâlnaş este însă de altă părere.

"Eu mă aflu sub tutela Mitropoliei Clujului, dar nu am parohie, am fost un preot plin, nu am fost niciodată scos de la slujire! Da, recunosc și că divorțul s-a produs din culpa mea! Nu văd care e problema! Da, recunosc și condamnarea la închisoare, dar mi se pare absolut în neregulă să-mi reproșați așa ceva! Nu știu dacă tinerii au avut dispensă pentru oficierea căsătoriei de la mitropolit!", a spus Augustin Căpâlnaș, potrivit ziardecluj.ro.

Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, a declarat pentru presa locală că Augustin Căpâlnaş nu este preot şi că "poate fi sancţionat de eparhia de pe raza căreia a ieşit din preoţie".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Un nou SCANDAL zguduie Biserica Ortodoxă Română: Un fost preot devenit poliţist, DIVORŢAT şi CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE, a oficiat o căsătorie în Cluj!