Antena Meniu Search
x

Un polițist din Tulcea și-a distrus cariera și va face 4 ani de închisoare pentru o mită de 900 de lei și 200 de euro

Un polițist din Tulcea a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită și trafic de influență. El a fost judecat pentru că luat mită pentru a promova trei persoane să obțină permisul de conducere, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 16:10

polițist
Un polițist din Tulcea și-a distrus cariera și va face 4 ani de închisoare pentru o mită de 900 de lei și 200 de euro - Shutterstock (arhivă)

Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondat apelul formulat de polițistul din cadrul SPCRPCÎV Tulcea, împotriva sentinței penale pronunțată de Tribunalul Tulcea și a pronunțat hotărârea definitivă împotriva acestuia, pentru săvârșirea infracțiunlor de luare de mită și trafic de influență. Astfel, agentul de poliție a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare şi interzicerea drepturilor pe o durată de 3 ani, ca pedeapsă complementară.

Polițist condamnat la închisoare pentru o mită de 900 de lei și 200 de euro. Hotărârea este definitivă

"Agentul de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea, în perioada martie - mai 2018 a primit de la două persoane din comuna Ciucurova, județul Tulcea, sume de bani necuvenite pentru sine, indirect (prin intermediul unui alt inculpat, la data faptelor agent de poliție în cadrul IPJ Tulcea), lăsând a se înţelege că are influenţă asupra funcţionarului competent din cadrul SPCRPCÎV Tulcea care urma să testeze trei persoane, din aceeași localitate, în vederea obţinerii permisului de conducere.În acest sens, agentul a promis că va interveni pe lângă funcţionarul respectiv pentru a-i promova pe cei trei candidaţi la proba practică, întrunind elementele constitutive a trei infracţiuni de trafic de influenţă, suma de bani primită de traficantul de influenţă fiind de câte 900 de lei în cazul a doi dintre candidaţi, respectiv de 200 de euro unui alt candidat", arată Direcția Generală Anticorupție într-un comunicat de presă transmis luni.

De asemenea, inculpatul în cauză, în calitatea sa de agent de poliție în cadrul SPCRPCÎV Tulcea, în perioada de timp martie - mai 2018, a primit de la o persoană din aceeași comună, pentru sine, suma de 900 de lei, indirect (prin intermediul unui agent de poliţie), în legătură cu îndeplinirea îndatoririle sale de serviciu (în legătură cu promovarea acestuia la proba practică de obţinere a permisului de conducere auto), întrunind elementele constitutive ale infracțiunii de luare de mită.

Cauza a fost disjunsă în urma desfășurării activităților procedurale privind infracțiuni de luare de mită și trafic de influență săvârșite în aceeași perioadă de către doi agenți de poliție din cadrul Postului de Poliție al comunei Ciucurova, județul Tulcea. Inițial, cauza a fost deschisă ca urmare a activităților investigative și sesizarea din oficiu a ofițerilor de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, care ulterior au fost delegați de procuror să desfășoare multiple activități procedurale în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » Un polițist din Tulcea și-a distrus cariera și va face 4 ani de închisoare pentru o mită de 900 de lei și 200 de euro