Antena Meniu Search
x

Un proiectil exploziv care datează din al Doilea Război Mondial, descoperit de câţiva muncitori în Vaslui

Un element de muniţie rămas neexplodat a fost descoperit, luni, în localitatea vasluiană Muntenii de Jos. Cel mai probabil, proiectilul datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 15:57

Un proiectil exploziv care datează din al Doilea Război Mondial, descoperit de câţiva muncitori în Vaslui
Un proiectil exploziv care datează din al Doilea Război Mondial, descoperit de câţiva muncitori în Vaslui - Inquam Photos

Echipa pirotehnică s-a deplasat la faţa locului, în urma unui apel la 112 efectuate de o echipă de muncitori care au făcut descoperirea, scrie Vremea Nouă.

Proiectulul a fost preluat de specialişti şi transportat în siguranţă la un depozit special amenajat şi urmează să fie distrus la o dată ulterioară.

„Echipa pirotehnică din cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit în localitatea Muntenii de Jos,  comuna Muntenii de Jos, pentru asanarea unui element de muniție rămas neexplodat din timpul ultimei conflagrații mondiale. La sosirea echipei de intervenție a fost găsit un proiectil exploziv calibru 100 milimetri, elementul fiind descoperit de o echipă de muncitori care efectuau lucrări de aducțiune a apei într-o gospodărie. Proiectilul a fost preluat și transportat în siguranță la depozitul special amenajat, urmând a fi distrus la o dată ulterioară.”, au transmis reprezentanţii ISU Vaslui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Un proiectil exploziv care datează din al Doilea Război Mondial, descoperit de câţiva muncitori în Vaslui