Antena Meniu Search
x

Alertă falsă, după ce un copil de 13 ani din Tecuci a sunat la 112 să anunţe că este răpit

În plin scandal generat de modul în care autorităţile au gestionat salvarea Alexandrei, un puşti de 13 ani din Tecuci a sunat la 112 ca să anunţe o răpire. Interesant este că poliţiştii de acolo l-au identificat în aproximativ o jumătate de oră.

de Redactia Observator

la 31.07.2019, 17:08

Vezi și

În plin scandal generat de modul în care autorităţile au gestionat salvarea Alexandrei, un puşti de 13 ani din Tecuci a sunat la 112 ca să anunţe o răpire. Interesant este că poliţiştii de acolo l-au identificat în aproximativ o jumătate de oră. Adolescentul nu a păţit nimic, pentru că - fiind minor - poliţiştii nu au avut ce să-i facă.

Apelul a fost făcut la ora 14.35, iar cel care a sunat a sesizat faptul că se numește Dincă Marian şi că "a fost luat cu forța de un taximetrist și este ținut în locuința acestuia, legat la ochi".

Poliţiştii au reuşit să localizeze în scurt timp apelantul şi locul în care se afla. Acesta sunase de pe un telefon mobil aflat într-un cartier de pe raza municipiului Tecuci.

În scurt timp, poliţiştii care s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal şi au ajuns la uşa imobilului de unde fusese dat telefonul la 112.

Acolo l-au găsit şi pe băiatul de 13 ani care se aflaîn vizită la rude şi care a recunoscut în faţa polițiștilor că nu a fost victima niciunei infracțiuni.

Adolescentul a declarat că a făcut sesizarea respectivă în contextul unui joc cu un prieten, folosind un nume fals și un telefon mobil cu cartelă prepay.

Pentru că are sub 14 ani, copilul nu a putut fi sancționat contravențional pentru alarmarea organelor de poliție, fără motiv întemeiat, deşi, în mod normal, amenda este de o mie de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Alertă falsă, după ce un copil de 13 ani din Tecuci a sunat la 112 să anunţe că este răpit