Antena Meniu Search
x

Un sat din Iaşi e plin de oameni orbi care conduc maşini fără probleme: "Sunt şi vitezomani, văd mai bine ca mine". Cum a fost posibilă schema

Situaţie ireală într-un sat din judeţul Iaşi, acolo unde mulţi oameni sunt nevăzători în acte, dar în realitate ei nu au nici cea mai mică problemă din acest punct de vedere.

de Redactia Observator

la 01.10.2023, 15:30

Un sat din Iaşi e plin de oameni orbi care conduc maşini fără probleme: "Sunt şi vitezomani, văd mai bine ca mine". Cum a fost posibilă schema
- Profimedia - imagine ilustrativă

Potrivit BZI.ro, sătenii din Perieni au primit documente care să ateste că sunt orbi de la un medic "binevoitor". Oamenii primesc şi pensie de handicap pe lângă pensia normală şi îşi continuă vieţile cât se poate de relaxaţi. Vecinii care nu au vrut să intre în "schemă" spun că oamenii nu au nici cele mai mici probleme de vedere şi conduc maşini şi utilaje agricole fără nicio problemă.

Medicul care a emis documentele a murit

"Satul acesta este plin de orbi, dar ei, de fapt, văd mai bine ca mine. De 10 ani, de când stau în acest sat, am văzut acești oameni care au declarat că nu văd în toate ipostazele. Merg pe drum fără nicio problemă, se duc la bar și își cumpără alcool, că doar au de unde, iar unii chiar conduc. Au căruță, tractoare și mașini și toți îi știu că-s și vitezomani. Nu țin ei cont de nimic și se grăbesc să nu fie văzuți chiar de toți. A fost o doamnă și un domn de la Spitalul de Neurochirurgie de la Iași, care i-a ajutat să-și facă toți acte, dar femeia a murit de cancer. Însă ei au pensie permanentă și nu se mai duc la nicio comisie. S-au asigurat, cum s-ar zice", a declarat o femeie din Perieni pentru sursa citată.

Medicul cu ajutorul căruia s-a pus în mişcare întreaga fraudă nu mai poate fi trasă la răspundere. Femeia s-a stins din viaţă după ce a pierdut lupta cu o boală necruţătoare. Sătenii care au apucat să-şi pună la punct actele câştigă acum chiar şi 9.000 de lei lunar din drepturi sociale pentru că încasează atât pensia normală, cât şi pe cea de handicap.

"Domnii de acolo iau câte 90 de milioane (n.red. – lei vechi). Ei au amândoi pensie de nevăzător și pensiile lor de drept, care-s mari. Dar, na, noi nu am avut bani și pile să dăm pe la doctori ca să ne asigurăm bătrânețea", spune o altă femeie din sat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Un sat din Iaşi e plin de oameni orbi care conduc maşini fără probleme: "Sunt şi vitezomani, văd mai bine ca mine". Cum a fost posibilă schema