Antena Meniu Search
x

Video Un tânăr cade în gol de la etajul 8, în centrul Alexandriei, poliția vine după 7 ore: "Nu ne-a anunțat nimeni, am văzut în presă"

Miercuri dimineață, un tânăr de 19 ani ajunge pe caldarâm, după ce cade de la etajul 8 al unui bloc din centrul Alexandriei. La față locului ajung o ambulanță SMURD și un echipaj de poliție locală.

de Paul Nanian

la 13.10.2021, 17:19

Vezi și

Tânărul, deși rănit grav, este conștient: castanul din fața blocului a atenuat căderea. Nu spune nimic despre ce s-a întâmplat, spune doar că îi este frig și are nevoie de ajutor. Rănile sunt grave, fracturi urâte și dureri insuportabile în piept. Ajunge la spital, cu ambulanță SMURD. Poliția, însă, nu a preluat cazul, pentru că oficial, nu a fost anunțată, neoficial "nu este competență lor, că tânărul e viu".

Nici poliția locală, nici echipajul SMURD, nici angajații spitalului nu au anunțat poliția cu privire la cele întâmplate. Conducerea IPJ a aflat din presă, la peste 5 ore de la producerea evenimentului extrem de grav. Inițial, ni s-a spus că nici nu a existat apel pe 112, că de fapt poliția locală ar fi anunțat prin dispecerat, apoi, la peste 2 ore, au revenit cu precizarea că, de fapt, a existat un apel 112, dar că nu s-a solicitat poliția, doar ambulanță SAJ.

În realitate, însă, la față locului a ajuns un SMURD de la ISU, nicidecum o ambulanță de la SAJ. Protocolul prevede că la orice apel 112 toate instituțiile sunt în ascultare, inclusiv poliția, sursele noastre specificând clar că nu a existat niciun apel la 112, deși această e varianta oficială înaintată de conducerea IPJ și purtătorul de cuvânt al ISU, în mod ireal, se pare.

Băiatul s-ar fi aruncat de la etaj după o ceartă cu părinții

Pe acelaşi subiect

Tânărul care a căzut de la etaj are 19 ani și locuiește u părinții și bunicii, este proaspăt student și bunicii tocmai i-au cumpărat o mașînă cu care să vină de la București, în weekend. Tatăl lui este jandarm care era de serviciu în momentul incidentului, însă nimeni nu știe cum a ajuns pe caldarâm, plin de răni și sânge: dacă a fost împins sau s-a aruncat.

Vecinii spun că e un băiat extrem de politicos și liniștit, și că nu ar avea niciun motiv să comită un astfel de gest. Potrivit unor surse, băiatul ar fi încercat să se sinucidă după o ceartă cu părinții întrucât nu mai voia să meargă la facultate. Cert este că la ora 5 dimineață, când a căzut de la etaj, tatăl lui nu ar fi fost acasă, iar mama ar fi dormit.

Trei apeluri înregistrate la 112

La Centrul de preluare a apelurilor 112 Teleorman s-au înregistrat 3 apeluri, la orele 04:59, 05:05 și 05:08 care anunțau că o persoană se află pe trotuar, conștientă și are nevoie de ajutor medical. Întrebată de către apelant, în timpul convorbirii, ce s-a întâmplat, victima a spus că este bolnavă, i-a venit rău și a căzut. În urma celor relatate de apelanți, apelurile au fost încadrate pe index-ul „persoană conștientă căzută în locuri publice/cu probleme medicale în locuri publice” și transferate către agențiile competente ISU-SMURD și Ambulanță, conform Metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție și a altor entități cu competențe în domeniu, pentru preluarea și gestionarea urgențelor primite prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență. 

Precizăm că, potrivit reglementărilor Serviciului de urgență 112, în astfel de situații apelurile se transferă doar către autoritățile medicale pentru acordarea primului ajutor.

Ce spune IPJ Teleorman

"În legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că un bărbat ar fi căzut de la etajul opt al unui imobil, situat în municipiul Alexandria, pentru informarea corectă a opiniei publice, Compartimentul de relații publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman este abilitat să facă următoarele precizări:

Evenimentul respectiv a fost sesizat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență și direcționat către agențiile specializate conform competenței (Agențiile medicale).

Faptul că apelul nu a fost preluat de către polițiști este în conformitate cu metodologia de lucru, întrucât apelul indica faptul că o persoană este conștientă, aflată pe stradă și are nevoie de îngrijiri medicale, fără să fi fost victima unei infracțiuni.  

Tânărul a fost transportat la unitatea medicală din municipiul Alexandria pentru acordarea de îngrijiri medicale și întrucât nu a existat o sesizare anterioară, poliția s-a sesizat din oficiu și a efectuat cercetarea la fața locului, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca la finalizarea cercetărilor  să se stabilească împrejurările în care a avut loc evenimentul", au transmis reprezentanții IPJ Teleorman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Un tânăr cade în gol de la etajul 8, în centrul Alexandriei, poliția vine după 7 ore: "Nu ne-a anunțat nimeni, am văzut în presă"