Antena Meniu Search
x

Video Un tânăr de 25 de ani, rănit grav după ce a fost atacat de urs. Câinii care îl însoţeau l-au salvat din ghearele animalului

Atacurile urşilor sunt tot mai des întâlnite, în special în localităţile aflate în zonele de munte. În judeţul Harghita, un urs s-a năpustit asupra unui cioban aflat cu vacile la păscut la doar câteva sute de metri de localitate. A fost rănit grav, dar a scăpat cu viaţă datorită câinilor de pază, care au pus în cele din urmă animalul pe fugă. 

de Redactia Observator

la 01.09.2021, 08:33

Vezi și

Tânărul de 25 de ani ieşise cu cireada de vaci în apropierea comunei Voşlăbeni, judeţul Harghita. Nu era pentru prima dată când îşi lăsa bovinele la păscut în acea zonă, însă de data aceasta ciobanul a dat nas în nas cu ursul. 

"Două atacuri au fost asupra lui. A avut noroc cu câinii pe care îi avea, până la urmă l-au alungat. Şi a fost dus la spital, e rănit destul de grav", a spus Mihai Tinca, primarul comunei Voşlăbeni.

"Pacientul se simte momentan bine, a fost stabilizat. A primit îngrijirile necesare la urgenţă, după care a fost internat la chirurgie. A avut plăgi multiple", a spus managerul Spitalului Municipal Gheorgheni, Fulor Eniko.

Ursul cutreieră străzile satelor atât de des încât localnicii deja sunt obişnuiţi cu atacurile asupra omului. În unele cazuri, bucuria sătenilor constă doar în faptul că vacile scapă tefere. De la începutul primăverii, în judeţul Harghita, un om a fost ucis de urs, alţi şapte au fost grav răniţi. La 112 s-au înregistrat peste 360 de apeluri de la oamenii care raportau că urşii au intrat în localităţi, în case, restaurante sau pensiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un tânăr de 25 de ani, rănit grav după ce a fost atacat de urs. Câinii care îl însoţeau l-au salvat din ghearele animalului