Antena Meniu Search
x

Sfârşitul tragic al tânărului din Iaşi, care lucra la ferma din Danemarca. Antibioticul care l-ar fi ucis se foloseşte şi în România

Un caz ciudat este investigat de medicii legişti. Un tânăr de 27 de ani, din Iaşi, ar fi murit după ce ar fi intrat în contact cu un antibiotic.

Vezi și

Un caz ciudat este investigat de medicii legişti. Un tânăr de 27 de ani, din Iaşi, ar fi murit după ce ar fi intrat în contact cu un antibiotic.

S-a dus la Iaşi şi profesorul doctor i-a găsit boala şi i-a zis de la ce provine, de la antibiotic puternic de la mâncarea la porci. Şi a devenit imun la antibioticele noastre, explică tatăl tânărului.

Aşa a început lupta lui Iulian Echimov. Şapte luni a încercat să descopere boala de care suferă. Era din ce în ce mai slăbit, iar iritaţiile puternice i-au acoperit întreg corpul. Nu mai putea munci şi a căutat salvarea, acasă, în România. 

După un an şi jumătate la ferma respectivă, m-a sunat într-o seară spunându-mi că nu se simte bine, că are erupţii cutanate pe el, a fost la dermatolog şi a fost tratat cu indiferenţă de medicii de acolo, povesteşte fratele tânărului.

Şi-a făcut mai întâi analizele la spitalul din Paşcani. De acolo, a fost transferat la Iaşi. Însă pe Iulian nu-l mai ajuta niciun medicament, spun rudele. A murit într-un final la Spitalul Victor Babeş din Capitală, unde a fost adus în stare critică. 

Pe certificatul de deces scrie că tânărul ar fi suferit de sindromul Lyell. O boală care apare din cauza reacțiilor alergice acute, iar organele interne cedează rând pe rând. În document se vorbeşte şi despe expunerea profesională la un antibiotic care se adaugă în hrana porcilor. Şi pe care îl folosea şi Iulian la ferma din Danemarca. 

Veterinarii români spun că şi la noi se foloseşte acel antibiotic. Dar nu au mai auzit de un asemenea caz. 

ALEXANDRU VITALARU, medic veterinar:

Contactul tegumentar sau pe cale respiratorie cu un antibiotic într-o perioadă foarte lungă de timp poate determina, într-un final, rezistenţă la acel antibiotic.

Ultimul verdict îl vor da însă medicii, după rezultatale autopsiei. Iulian va fi înmormântat mâine, chiar de ziua tatălui său. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Sfârşitul tragic al tânărului din Iaşi, care lucra la ferma din Danemarca. Antibioticul care l-ar fi ucis se foloseşte şi în România