Antena Meniu Search
x

Un tată din Bacău și-a băgat copilul de 3 ani în spital. Micuțul a fost lovit cu un băț sub privirile mamei, care nu i-ar fi sărit în ajutor

Un copil în vârstă de 3 ani a fost bătut de tatăl său cu un băţ, iar poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că minorul se află şi într-o stare de igienă precară, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, Măriuca Andrei.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 11:35

mașină de poliție cu girofarul aprins
Copil de 3 ani, bătut de tată cu băţul, găsit de poliţişti într-o stare de igienă precară - Observator

Poliţiştii au fost sesizaţi de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). "Imediat, la faţa locului s-au deplasat două patrule auto de siguranţă şi un echipaj de intervenţie, iar din primele verificări a rezultat că aspectele sesizate se confirmă. Minorul a fost găsit în condiţii necorespunzătoare, cu o stare de igienă precară, pe pardoseala locuinţei, prezentând urme vizibile de violenţă pe corp. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău pentru îngrijiri medicale şi investigaţii medicale suplimentare de specialitate, împreună cu ceilalţi doi fraţi, o minoră de 2 ani şi un minor de 4 ani, care se aflau în locuinţă", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, conform Agerpres.

Poliția Bacău: Mama nu a intervenit să-și protejeze copiii

Poliţiştii au găsit-o la domiciliu şi pe mama minorilor, o tânără de 21 de ani, care nu a intervenit pentru a-şi proteja copii şi nici nu a anunţat autorităţile despre cele întâmplate.

"Persoanele implicate în eveniment au fost conduse la sediul Secţiei 1 Poliţie Bacău în vederea continuării cercetărilor, iar lucrătorii DGASPC Bacău au dispus măsuri de ocrotire faţă de cei trei minori", a adăugat Măriuca Andrei.

Poliţiştii au emis două ordine de protecţie provizorii împotriva părinţilor. Totodată, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un tată din Bacău și-a băgat copilul de 3 ani în spital. Micuțul a fost lovit cu un băț sub privirile mamei, care nu i-ar fi sărit în ajutor