Antena Meniu Search
x

Un vasluian a vrut să îi dea foc asistentei sociale când a văzut câţi bani a primit pentru lemne. A alergat-o pe femeie prin primărie

Incident şocant la Vaslui. Un bărbat a incendiat cu benzină o încăpere a primăriei, după ce a încercat să îi dea foc unei asistente sociale. Nervos că ajutorul de la stat pentru căldură este prea mic, individul a mers la sediul instituţiei să-şi facă dreptate cu forţa. După o cursă nebună pe holurile primăriei, femeia a reuşit să scape cu viaţă. Piromanul nu a fost încă prins, dar poliţiştii au reuşit să îl identifice.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 23.12.2022, 20:01

Vezi și

Bărbatul de 50 de ani a năvălit în primăria din Ghergeşti, supărat că a primit doar 1.400 de lei ajutor de la stat pentru încălzire. Fără o vorbă, s-a năpustit asupra unei funcţionare care nu avea nicio legătură cu tichetele sociale. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Şansa femeii de a se salva a fost că după ce s-a baricadat aici, în biroul secretarului, a putut imediat să fugă cu ajutorul acestei uşi care duce către biroul primarului. De aici apoi a putut să plece şi mai departe, către bucătărie, ca apoi să sară pe geam şi să scape cu viaţă. 

A văzut că nu poate să intre după ea, a aruncat cu benzină pe uşă şi-a dat foc. 

Neculai Ivănescu, primar Ghergheşti: Păi nu-i bine, vă daţi seama. Să te stropească cu benzină. Prin holul primăriei, in biroul secretarului, pe la bucătărie şi a sărit geamul. Că dacă se aprindea bricheta când a dat el, îi dădea foc. 

Soţia agresorului, îi ţine partea

Soţia agresorului are impresia că primăria nu le-a dat tot ajutorul pentru încălzire. 

Reporter: Aveaţi nevoie de bani, nu? 

Soţie: Păi de-asta, ca să se ducă să aducă lemne. 

Reporter: Şi de la asta a şi pornit, nu? 

Soţie: Banii de lemne. Doar Guvernul, doar ştiţi si dumneavoastră legile. C-or zis: "Se dau banii pentru lemne". Nu să oprească primăria impozit. Noi am plătit impozit, tot-tot! 

Neculai Ivănescu, primar Ghergheşti: Nemulţumit de la ajutorul ăsta de căldură.

Reporter: Dar cât a primit ajutor?

Primar: Păi cât. 16 milioane şi ceva. 1600 şi a luat un pic mai puţin, că nu se încadra. 

Reporter: Cât a luat? 

Primar: Vreo 14 şi ceva. 

Reporter: Şi de asta s-a supărat? 

Primar: Da, da, da. De aseară. Aseară a luat ajutorul şi azi când a venit a venit să se răzbune, de fapt. 

Mădălina Popa, purtător de cuvânt IPJ Vaslui: În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere prin incendiere sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Un vasluian a vrut să îi dea foc asistentei sociale când a văzut câţi bani a primit pentru lemne. A alergat-o pe femeie prin primărie