Antena Meniu Search
x

Reputatul chirurg urolog Mihai Luncan este acuzat că racola pacienţii de la stat pentru clinica sa privată (Video)

Profesorul Mihai Lucan, cel care a condus două decenii Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca, e acuzat că racola pacienții de la stat.

Vezi și

Profesorul Mihai Lucan, medicul care a condus timp de două decenii Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca, e acuzat că racola pacienții din spitalele de stat sub motivul că nu are aparatura medicală necesară pentru a-i opera şi îi ducea la clinica lui privată. În realitate însă folosea tot aparatura Institutului.

Iar dincolo de porţile închise, procurorii Diicot veniţi din Capitală tot caută. La 6 dimineaţă au sunat la uşa reputatului chirurg urolog Mihai Lucan. Omul care a condus timp de 20 de ani Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca este vizat de anchetatori că ar fi delapidat unitatea medicală, aflată acum în colaps.

Procurorii Diicot susţin însă că, în perioada 2005-2016, profesorul Lucan şi complicii lui ar fi devalizat statul, în beneficiul clinicii lui private.

Profesorul Lucan ar fi trimis pacienţii de la stat la clinica lui, pentru operaţii sau tratament. Şi ar fi folosit tot aparatura şi consumabilele Institului. Prejudiciul s-ar ridica la 5.169.406 lei.

Prin mâna profesorului Lucan au trecut, printre alţii, fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Emil Boc şi Alexandru Arşinel. Acum, reputatul chirurg urolog trebuie să dea explicaţii în faţa procurorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reputatul chirurg urolog Mihai Luncan este acuzat că racola pacienţii de la stat pentru clinica sa privată (Video)