Antena Meniu Search
x

Video Următoarea tranșă de vaccinuri ajunge în România cu întârziere. GCS: În 8 ţări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului

Următoarea tranșă de vaccinuri pentru România mai întârzie. Din motive logistice, prima tranşă din cele 140.000 de doze săptămânale nu va ajunge astăzi, aşa cum trebuia.

de Alexandra Duminică

la 28.12.2020, 10:43

Vezi și
  • O nouă tranșă de vaccinuri anti-COVID va ajunge înțara noastră pe 29 decembrie.
  • Întârzierea a apărut din cauza unor probleme tehnice ale producătorului.

Transportul care urma să ajungă astăzi, va fi expediat de producător la o zi după momentul programat inițial. 

Livrarea ar întârzia din cauza unor probleme tehnice ale producătorului care, de altfel, și-a asumat sarcina transportului în condiții speciale până în România. Grupul de comunicare strategica, a anunțat că în opt țări s-a întârziat livrarea serului din cauza acestor probleme. 

Potrivit unor informaţii, mâine ar trebui sa sosească noi vaccinuri anti-COVID-19 în București, Cluj și Timișoara, iar în data de 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași. 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus ca avem certitudinea că dozele de vaccin vor ajunge în țara noastră.

GCS: Noi vaccinuri COVID vor sosi pe 29 decembrie în Bucureşti, Cluj şi Timişoara

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în opt ţări este întârziată livrearea vaccinurile împotriva COVID-19 din cauza unor probleme tehnice ale producătorului. Astfel, pe 29 decembrie vor sosi noi vaccinuri în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, iar pe 30 decemnbrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi.

„Din informaţiile pe care le deţinem, în opt ţări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului.

Astfel că, la acest moment ştim că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează: 

- în data de 29 decembrie în Bucureşti, Cluj şi Timişoara; 

- iar în 30 decembrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi.

Vă vom ţine la curent cu eventualele actualizări sau modificări ale programului de furnizare ale vaccinurilor anti-COVID-19”, a transmis GCS, într-un anunţ de presă duminică. 

Peste 3.000 de doze de vaccin anti-COVID vor fi distribuite în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva coronavirusului din ţară. Acestea sunt doar pentru prima administrare, iar la data rapelului va pleca de la Institutul Cantacuzino tranşa necesară.

Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale din prima linie în lupta împotriva pandemiei cărora le-a fost administrată duminică prima doză de vaccin anti-COVID este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse, mai spune sursa citată.

România va beneficia în total de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin, urmând să primească săptămânal între 140.000 şi 150.000 de doze. Următoarea tranşă de 144.000 de doze de vaccin eraaşteptată în 28 decembrie, 29 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Următoarea tranșă de vaccinuri ajunge în România cu întârziere. GCS: În 8 ţări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului