Ursul care a fugărit turiştii pe pârtie la Clăbucet va fi relocat. Jandarmii l-au gonit cu şenilata şi au anunţat administratorul fondului de vânătoare

De Cristian Ionescu.
Publicat: 23.01.2021, 22:01.
Actualizat: 23.01.2021, 22:13

Jandarmeria Braşov informează că ursul care a fugărit turiştii pe pârtie a fost izgonit, folosind un ATV cu şenile. De asemenea, a fost înştiinţat şi administratorul fondului de vânătoare, care va demara procedurile pentru relocarea animalului.

Turişti fugăriţi de urs pe pârtie, ursul fugărit de jandarmi cu şenilata. Animalul va fi şi relocat.

observatornews.ro

Turişti fugăriţi de urs pe pârtie, ursul fugărit de jandarmi cu şenilata

Un urs a fost filmat cum fugărea turiştii pe Pârtia Clăbucet din Predeal, iar o tânără a fost filmată cum fugea să-şi scape viaţa, cu schiurile în mână. De asemenea, un schior a fost urmărit şi el de animalul sălbatic.

Jandarmii informează că au intervenit prompt şi au îndepărtat pericolul.

Jandarmeria Braşov: "A fost vorba despre acelaşi urs, care a apărut pe Pârtia Clăbucet şi Subteleferic. La fiecare apel jandarmii montani au intervenit prompt şi au îndepărtat animalul de pe pârtie. Datorită faptului că la intervenţie au folosit un ATV cu şenile, zgomotul produs a izgonit ursul în pădure. În urma apelurilor repetate, am luat legătura cu administratorul fondului de vânătoare, care va demara procedurile pentru relocarea animalului".

Vă reamintim că un urs şi-a făcut apariţia printre turişti, la munte. La început, oamenii nu s-au speriat, au crezut că se joacă şi câţiva curajoşi s-au apropiat de el să-l filmeze. Dar la un moment dat, animalul a început să-i alerge pe turişti.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.