Antena Meniu Search
x

Ursula von der Leyen anunţă că vor sosi patru milioane de doze suplimentare de vaccin BioNTech-Pfizer, în această lună

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunţat, miercuri, un acord cu alianţa BioNTech/Pfizer, în vederea livrării statelor membre UE a patru milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva Covid-19. Acest lucru trebuie să se întâmple în această lună.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 10.03.2021, 14:57

Ursula von der Leyen anunţă că vor sosi patru milioane de doze de vaccin suplimentare împotriva Covid-19, de la BioNTech-Pfizer
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene - Shutterstock
  • Ursula von der Leyen anunţă suplimentarea dozelor de vaccin anti-Covid de la BioNTech/Pfizer
  • Comisia Europeană este îngrijorată de ''punctele fierbinţi''

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat că vor sosi patru milioane de doze suplimentare de vaccin anti-Covid-19 de la BioNTech/Pfizer. Aceste doze urmează să fie disponibile ''până la sfârşitul lunii'', în afara livrărilor prevăzute şi trebuie să fie distribuite în funcţie de populaţia statelor membre, anunţă CE într-un comunicat.

''Acest lucru va ajuta statele membre în eforturile lor de a controla răspândirea noilor variante'' ale coronavirusului şi va contribui la ''restabilirea liberei circulaţii a bunurilor şi persoanelor'', anunţă Ursula von der Leyen.

CE, îngrijorată de ''punctele fierbinţi'' ale contaminării cu coronavirus

Comisia Europeană se declară îngrijorată de mai multe ''puncte fierbinţi'' în UE în privinţa contaminării, precum ''Tirolul în Austria, Nisa şi Moselle în Franţa, Bolzano în Italia şi anumite părţi din Bavaria şi Saxonia în Germania''.

Numeroase state membre UE  au înregistrat o creştere a infectărilor şi spitalizărilor din cauza Covid-19 în ultimele săptămâni, ceea ce le-a determinat pe unele dintre ele să impunănoi controale la frontieră. 

CE mizează pe o creştere a livrărilor de vaccin în trimestrul doi - de 300 de milioane de doze, adică în medie 100 de milioane pe lună -, potrivit unor estimări ale Ursulei von der Leyen dezvăluite de presa germană luni, potrivit news.ro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Ursula von der Leyen anunţă că vor sosi patru milioane de doze suplimentare de vaccin BioNTech-Pfizer, în această lună