Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vaccin la 100 de ani: Lecţia de civism dată de doi bătrâni români care au supravieţuit celui de-Al Doilea Război Mondial

Au 100 de ani, sunt ageri la minte şi au trecut cu bine până acum de pandemie. Şi pentru a se putea bucura de viaţă în continuare au ales să se vaccineze. Este povestea unor oameni peste care timpul a lăsat urme, dar care nu s-au lăsat doborâţi de greutăţi. Cum reticenţa la vaccinare continuă să fie o problemă, acum vor să fie din nou un exemplu şi îi încurajează şi pe alţii să se imunizeze. 

de Redactia Observator

la 27.05.2021 , 16:48

Maria Luduşan din comuna clujeană Tureni este un exemplu pentru toţi. Femeia care a împlinit recent 100 de ani s-a vaccinat împotriva COVID19 cu serul Moderna. Era nerăbdătoare să facă acest pas şi îi încurajează şi pe alţii să îi urmeze exemplul.

Maria Luduşan: Tineretul de astăzi să meargă să facă injecţia ca să trăiască, că al lor este viitorul.

Pentru gestului ei, bătrâna care a supravieţuit celui de-Al Doilea Război Mondial, a primit un cadou din partea medicilor de la Spitalul Militar.

Vezi și

Emilia Sima, purtător de cuvânt al Spitalului Militar din Cluj: V-am adus un buchet de flori. Şi uitaţi aici o felicitare din partea noastră. Sunteţi foarte curajoasă. Şi noi vă mulţumim pentru exemplul dumneavoastră. Şi o cutie cu ciocolată. Să fiţi sănătoasă şi să ne vedem şi cu alte ocazii.

Locotenent colonel medic Florin Buia, medicul coordonator al echipei mobile de la Spitalul Militar: Personal nu am intalnit o varsta asa venerabila. Adica cred ca rar avem privilegiul sa ne intalnim cu o persoana de varstele acestea si care sa fie si lucida si orientata si cu dorinţă de viaţă.

Elena Daniela Manăilă, primar Comuna Tureni: Mi s-a părut un gest nomal, deci o gândire sănătoasă. Trebuie să fim constienţi că dacă nu ne vaccinăm, această epidemie sau acest virus va continua ani şi ani la rând. 

Un exemplu pentru noile generaţii

La fel a gândit şi un veteran de război din Suceava. Ambrozie Plopana are 99 de ani şi a luptat pe frontul de Vest în cel de-Al Doilea Război Mondial, iar acum a venit încă o dată să îşi facă datoria faţă de ţară.

Ambrozie Plopana: Vaccinul nu este degeaba. Ţara plăteşte pentru binele oamenilor.

Bătrânul s-a hotărât să se vaccineze pentru că a vrut să dea un exemplu tinerei generaţii.

Cea mai în vărstă persoană care s-a vaccinat până acum în România are 105 ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Vaccin la 100 de ani: Lecţia de civism dată de doi bătrâni români care au supravieţuit celui de-Al Doilea Război Mondial