Antena Meniu Search
x

Video CNCAV: Rapelul poate fi făcut şi la 42 de zile după administrarea primei doze de vaccin anti-COVID, fără a afecta eficacitatea

Precizări importante pentru românii are se programează pentru imunizarea împotriva Covid – 19, dar nu găsesc loc pentru rapel: doza a doua poate fi întârziată aproape o lună și jumătate. Anunțul vine de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 23.01.2021, 13:27

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vaccinul de la Pfizer este eficient chiar și dacă a doua doză este administrată la 42 de zile distanță de prima, este lămurirea Grupului de Comunicare Strategică, după ce tot mai mulți români s-au plâns că nu găsesc loc să se programeze pentru rapel.

Potrivit prospectului vaccinului, rapelul poate fi programat într-un interval de la 21 până la 28 de zile de la administrarea primei doze, dar studii noi arată că poate fi întârziat până la 42 de zile fără afectarea eficacității. Acest lucru este confirmat și de oficialii Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea.

Aceste precizări țin să îi liniștească pe românii care au reușit să-și facă programare la  vaccinare, dar nu au mai găsit loc la rapel.

Și Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a anunțat că a modificat intervalul între administrarea celor două doze de vaccin, până la șase săptămâni, lucru confirmat și de OMS. 

Citește și:

Autorităţile precizează că, în cazul în care va fi necesară în viitor amânarea rapelului pentru vreo persoană, aceasta va fi automat anunţată. 

”Persoana este anunţată, în mod automat, când este programată la rapel şi nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoană”, a mai precizat CNCAV. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » CNCAV: Rapelul poate fi făcut şi la 42 de zile după administrarea primei doze de vaccin anti-COVID, fără a afecta eficacitatea