Antena Meniu Search
x

Video Vacile "maidaneze" care cutreieră străzile din Vatra Dornei ar putea fi date în adopție, dacă proprietarii nu-și plătesc amenzile

Oraşul Vatra Dornei a fost azi parcă desprins din filmele western. O cireadă de vaci lăsată nesupravegheată a luat la pas străzile iar animalele au rumegat iarba şi florile plantate de primărie. Localnicii spun că animalele aparţin unor bătrâni din localitate care nu au ce să le dea de mâncare, aşa că le lasă libere.

de Redactia Observator

la 02.11.2021, 21:18

Vezi și

De câțiva ani, în municipiul Vatra Dornei, zeci de vaci umblă libere prin oraș. Proprietarii care le dau intenţionat drumul au primit amenzi care însumate depăşesc 50.000 de euro, dar n-au plătit niciun leu. Astăzi, 17 vaci au invadat din nou oraşul. Ba chiar un taur a fost fotografiat pe treptele sediului de Poliţie.

Ilie Boncheș, primar: ”În perioada când se termina păşunatul şi vegetaţia le lasă pe unde apucă. Iarna pe la containere, vara prin parc pe la flori şi uite aşa de 30 de ani, o sa apară pe emblema Dornei în loc de veveriţe”.

Văcuţele nu au putut fi încărcate în siguranţă, într-un mijloc de transport. Aşa că cireada a fost mânată pe jos, prin trafic, până la o fermă din afara oraşului.

Proprietarii vitelor au două luni la dispoziție să le recupereze 

Pe acelaşi subiect

Proprietarii au la dispoziție 2 luni să le ia înapoi, dacă îşi plătesc amenzile.

Marius Rîpan, viceprimar oraș Vatra Dornei: ”Împreună cu Consiliul Judeţean, cu cei care se ocupă de animalele lăsate abandonate, respetiv Casa lui Patrocle, am adunat vacile lăsate libere pe domeniul public”.

Dacă proprietarii nu-şi revendică vacile, acestea vor fi donate unor gospodari mai responsabili.

Roxana Ciornei, președinte Asociaţia Casa lui Patrocle din Suceava: ”Ne-am gândit că vom identifica mai multe familii de gospodari, unde le vom da în adopţie aceste animale”.

După evenimentul de astăzi, poliţiştii din Suceava au anunţat că proprietarii animalelor au mai primit o amendă de 4.000 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Vacile "maidaneze" care cutreieră străzile din Vatra Dornei ar putea fi date în adopție, dacă proprietarii nu-și plătesc amenzile