Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vagonul unui tren CFR a deraiat de pe şină în localitate Şag, Timiş. Circulaţia blocată, şapte trenuri staţionează în gări

Traficul feroviar pe secţia Timişoara Nord - Arad este oprit temporar joi dimineaţa, din cauza deraierii ultimului vagon din compunerea trenului de călători R 2601, după gararea pe linia 2 din staţia Şag, a anunţat CFR SA.

de Redactia Observator

la 19.09.2024 , 09:44

Vagonul unui tren CFR a deraiat de pe şină în localitate Şag, Timiş. Ciruculaţia blocată, şapte trenuri staţionate în gări - Shutterstock

"Astăzi, 19 septembrie 2024, la trecerea peste macaze la intrarea în halta Şag, a deraiat o osie de la ultimul vagon din compunerea trenului R 2601 Timişoara Nord-Arad, fără a fi pusă în pericol siguranţa călătorilor sau a personalului feroviar”, a transmis, la rândul său, CFR Călători.

Trenul s-a format în staţia Timişoara, având în compunere o locomotivă şi două vagoane. ”Menţionăm că ultima revizie tehnică a vagoanelor a fost efectuată înainte de îndrumarea trenului în cursă în staţia Timişoara, fiind de tip revizie tehnică la compunere. De asemenea, conform planurilor preventive de mentenanţă interne ale CFR Călători, în timpul nopţii s-a efectuat la aceste vagoane şi verificarea detaliată a pieselor suspendate şi a profilului de rulare al roţilor, verificare efectuată la canalul de revizie”, a precizat sursa citată.

La faţa locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Călători, AFER şi echipele de intervenţie din cadrul Regionalei CF Timişoara. În prezent, este afectată circulaţia a şapte trenuri de călători, IR 1532, IR 11501, IRN 1765, IRN 78, R 2603, R 10512 şi R 3112, care staţionează temporar în gările adiacente. SRCF Timişoara va asigura transbordarea auto a călătorilor pe distanţa Timişoara Nord - Aradu Nou şi retur.

Articolul continuă după reclamă

Accidentul feroviar va fi investigat de către o comisie AGIFER, care va stabili cauzele deraierii. Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA administrează infrastructura feroviară publică. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vagonul unui tren CFR a deraiat de pe şină în localitate Şag, Timiş. Circulaţia blocată, şapte trenuri staţionează în gări