Antena Meniu Search
x

Video Valeriu Gheorghiţă: "Ne dorim asigurarea vaccinării fără programare". Test la Craiova, vaccinare non-stop, fără programare. "Probabil că vom extinde progresiv această modalitate"

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV au anunţat noutăţi în cadrul campaniei naţionale de vaccinare Covid-19

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 27.04.2021, 14:37

- Observatornews.ro

Toate centrele de vaccinare for avea telefon, drive-trough în Bucureşti

Pentru a facilita comunicarea cu centrele de vaccinare, în perioada următoare, în prima săptămână din luna mai, începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare şi va fi afişat numărul de telefon al fiecărui centru de vaccinare în platformă, pentru a se putea lua legătura direct cu centrele de vaccinare, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"A fost deschis al doilea centru drive-trough din România, care foloseşte vaccin de la compania Pfizer, în Cluj. Primul centru a fost deschis deja în Hunedoara, la Deva. Nu este nevoie de programare prin platformă. În Bucureşti, joi 29 aprilie, va fi deschis primul centru de tip drive-trough în Piaţa Constituţiei. Vaccinul va fi de la compania Pfizer. Prezentarea este directă, fără programare. Din 4 mai începe activitatea de vaccinare prin cabinetele de familie. Urmează a se distribui primele doze de la compania J&J, vorbim despre 57.500 de doze", a anunţat președintele CNCAV.

- La sfârşitul lunii aprilie vine următoare tranşă de vaccin de la J&J.

- Maratonul vaccinării de la Timişoara a fost un succes. Ne dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare, primul va avea loc în Bucureşti, în perioada 7-9 mai, cu vaccin Pfizer, în două locaţii diferite. Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.

Valeriu Gheorghiţă: "Tot o particularitate a campaniei de vaccinare se va desfăşura în perioada 10-17 mai, în Craiova. Va fi o săptămână altfel, în care în toate centrele de vaccinare din municipiul Craiova se va asigura vaccinarea pe o perioadă de 24 de ore din 24, fără programare. Este un proiect pilot, pe care ne dorim să îl evaluăm în cadrul municipiului Craiova, pentru a trage concluziile pe baza cărora să putem să oportunitatea de a transforma modalităţile de a atinge un centru de vaccinare prin prezentare directă. Luăm în calcul această modalitate, de prezentare directă a persoanelor la vaccinare. Vom începe cu centrele din muncipiile unde există centre regionale de depozitare, pentru a asigura o continuitate a aprovizionării cu vaccinuri. Este un proiect pe care l-a, discutat cu ministrul Apărării Naţionale, legat de implicarea spitalelor militare, care sunt şi centre regionale de depozitare. Ne dorim asigurarea vaccinării fără programare din celelalte municipii. Rând pe rând, probabil că vom extinde progresiv această modalitate. Luăm în calcul prezentarea directă în centrele de vaccinare cel puţin pentru persoanele peste 60 de ani, sau pe anumite intervale orare"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Valeriu Gheorghiţă: "Ne dorim asigurarea vaccinării fără programare". Test la Craiova, vaccinare non-stop, fără programare. "Probabil că vom extinde progresiv această modalitate"