Antena Meniu Search
x

Valeriu Gheorghiţă: Numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2

Numărul persoanelor vaccinate a depăşit sâmbătă numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID.

de Monica Palade

la 20.02.2021, 20:43

Lt. col. medic Valeriu Gheorghiţă
Lt. col. medic Valeriu Gheorghiţă - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

UPDATE 14:30: „Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populaţia într-un timp cât mai scurt. Le mulţumesc tuturor pentru opţiunea de a se vaccina şi, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfăşoare cu eficienţă, într-un mediu favorabil şi sigur! Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuşi să ne bucurăm de o viaţa normală, alături de cei dragi!”, a transmis Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV.

Sâmbătă la ora 13:00 erau înregistrate 783.505 de persoane vaccinate şi 777.276 de cazuri de îmbolnăvire.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a anunţat încă de seara trecută că sâmbătă numărul persoanelor vaccinate îl va depăşi pe cel al persoanelor infectate de la începutul pandemiei.

Până vineri, 771.239 de persoane au fost vaccinate de la debutul campaniei, iar 774.555 s-au infectat. De asemenea, Gheorghiţă a anunţat că vaccinarea angajaţilor din învăţământ va începe săptămâna viitoare.

”Într-un an de pandemie, aproape, s-au înregistrat circa 774.000 de cazuri, raportate desigur, iar în mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinare astăzi avem 771.000 de persoane vaccinate, dintre care circa 550.000  sunt vaccinate cu a doua doză, deci practic cu schemă completă. Cred că e foarte bine că suntem pe acest drum şi sunt convins că, cu fiecare persoană în parte care se va adresa către un centru de vaccinare, vom reuşi să redobândim controlul asupra vieţilor noastre şi să putem controla noi pandemia”, a declarat Gheorghiţă la un post de ştiri, potrivit news.ro.

771.239 de persoane vaccinate deja în România

Potrivit datelor autorităţilor, până vineri, au fost vaccinate  771.239 de persoane. Campania a început în 27 decembrie cu vaccinul Pfizer şi a continuat în 4 februarie cu Moderna şi apoi în 15 februarie cu AstraZeneca. 

Tot până vineri, 774.555 persoane s-au infectat de la debutul pandemiei. Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România în 26 februarie 2020. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Valeriu Gheorghiţă: Numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2