Antena Meniu Search
x
LIVE

Valeriu Gheorghiţă: Vaccinare fictivă trebuie sancţionată drastic

Valeriu Gheorghiţă critică practica de vaccinare fictivă şi spune că trebuie să fie sancţionată cât mai drastic pentru că nu face altceva decât să decredibilize munca personalului medical.

De Redactia Observator la 02.09.2021, 16:56
Valeriu Gheorghiţă: Vaccinare fictivă trebuie sancţionată drastic - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

"Este regretabil acest lucru, sunt situaţii punctuale. Corpul medical se delimitează clar de astfel de acţiuni care nu fac altceva decât să decredibilizeze toată munca colegilor noştri din această perioadă. Pe de altă parte, cred că astfel de acţiuni trebuie identificate şi sancţionate cât mai drastic posibil, însă fac apel la colegii noştri, personalul medical care primeşte astfel de solicitări, să anunţe instituţiile abilitate să ia măsuri în acest sens. Şi oamenii trebuie să înţeleagă că nu fac altceva decât să dea nişte bani, cumpărându-şi astfel un risc să se îmbolnăvească, să ajungă la spital şi chiar să-şi piardă viaţa", a declarat preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

97% din decesele înregistrate, la persoane nevaccinate

Gheorghiţă a ţinut să precizeze că nu are semnale că astfel de fraude s-au întâmplat şi în cazul minorilor care au certificate de vaccinare.

"Sigur că aceste tentative de fraudă pot să fie pentru orice tip de persoană. (...) Cred că orice reguli am impune, oamenii vor găsi modalităţi prin care să eludeze astfel de reguli şi, tocmai de aceea, până la urmă responsabilitatea este cel mai important principiu pe care noi trebuie să îl avem în vedere şi cu care să ne ghidăm mai departe acţiunile noastre. E o boală care în momentul de faţă este prevenibilă prin vaccinare şi cea mai mare parte a deceselor pot fi prevenite prin vaccinare. De altfel, datele din România ne arată că peste 97% din decesele înregistrate în săptămâna precedentă au fost la persoane nevaccinate", a mai spus Gheorghiţă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Valeriu Gheorghiţă: Vaccinare fictivă trebuie sancţionată drastic