Antena Meniu Search
x

Valiză cu documente Tel Drum, găsită în curtea unui sătean din Teleorman

O valiză cu documente și alte informații despre compania Tel Drum a fost găsită accidental într-un sat din Teleorman. Potrivit Rise Project, la aceste documente nu au avut acces procurorii care anchetează dosarul Tel Drum, în care e vizat Liviu Dragnea.

la 04.11.2018, 00:10
Liviu Dragnea își face selfie cu un munte
Liviu Dragnea fotografia în Brazilia, susține Rise Project în postarea Teleormanleaks - Facebook/Rise Project

O valiză cu documente și alte informații despre compania Tel Drum a fost găsită accidental într-un sat din Teleorman. Potrivit Rise Project, la aceste documente nu au avut acces procurorii care anchetează dosarul Tel Drum, în care e vizat Liviu Dragnea. Valiza ar fi fost găsită de un localnic în curtea sa.

Anunțul descoperirii documentelor a fost făcut de Rise Project printr-o postare pe Faceook. Valiza ar conţine mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video de la evenimentele companiei Tel Drum.

”Vă informăm că există «Teleorman Leaks». O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziţionat fizic şi informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă Rise Project din judeţ”, spune Rise Project. 

Volum uriaș de documente

Potrivit postării de pe Facebook, valiza ar conţine ”un hard negru în care a fost salvat tot conţinutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum”, dar şi mii de facturi, contracte, bilanţuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată.

În plus, ar exista în valiză ”documente personale ale unor interpuşi”, rapoarte de audit, tabele contabile, 14.800 de fotografii şi video de la evenimentele companiei, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuţii - majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane.

Agendă de telefon cu nume cu răsunet

De asemenea, potrivit Rise Project, ar exista în valiză 54.710 mailuri şi ataşamentele de pe adresa de serviciu, dar şi o agendă cu aproape o mie de numere de telefon.

”Agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: «Băsescu», «Hrebe», «Dăncilă», «Bănicioiu», «Pieleanu». Unul se remarcă, scris cu pauză între majuscule: «L I V I U»”, scrie Rise Project.

În plus, în valiză s-ar afla copii ale unor ducmente personale ale familiei Dragnea, Rise Project publicând o copie a diplomei de Bacalaureat a lui Dragnea N.L. Valentin Ştefan.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. 

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. 

Grupul iniţiat în anul 2001 avea ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.

Sursa: News.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Valiză cu documente Tel Drum, găsită în curtea unui sătean din Teleorman