Antena Meniu Search
x

Venetia : MASURA DRASTICA impotriva poluarii

Venetienii au impus, duminica, timp de cateva ore, prima interdictie de acces pe principalele canale ale orasului a barcilor cu motor si barjelor, conform BBC.

Scopul acestei masuri a fost de a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta orasul in ceea ce priveste mediul inconjurator, dar si de a scoate in evidenta necesitatea unei forme de transport pe apa mai ecologica.

Oficialii orasului au anuntat ca “aceasta initiativa are ca scop cresterea gradului de constientizare asupra efectelor poluarii si promovarea barcilor electrice sau hibride”.

“Ar fi fost foarte frumos sa avem liniste si pace in centrul Venetiei, chiar si pentru cateva ore”, a declarat Paolo Lamappo, purtatorul de cuvant al unui ONG implicat in protectia mediului.

Canalele orasului plutitor sunt tranzitate zilnic de 7.000 de barci, de la un capat la celalalt, acest lucru reprezentand o necesitate economica majora, dat fiind ca aceste ambarcatiuni aprovizioneaza orasul, asigurand totodata transportul persoanelor.

In afara de poluare, se pare ca valurile provocate de barcile cu motor lovesc in zidurile si asa deteriorate ale cladirilor venetiene.

Duminica, au plutit doar gondole si barci traditionale, amintind de vremurile linistite de altadata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Venetia : MASURA DRASTICA impotriva poluarii