Antena Meniu Search
x

Veste bună pentru şoferi! Preţul benzinei a scăzut sub 5 lei. Zonele cu cele mai mici preţuri

Pentru prima dată, în ultimii patru ani, benzina a coborât sub pragul de 5 lei pe litru. Însă în funcţie de vad şi de puterea de cumpărare, românii nu găsesc aceleaşi cotaţii la pompa

Pentru prima dată, în ultimii patru ani, benzina a coborât sub pragul de 5 lei pe litru. Însă în funcţie de vad şi de puterea de cumpărare, românii nu găsesc aceleaşi cotaţii la pompa

În regiunea Moldovei, de exemplu, tarifele au ajuns la aproape 4,8 lei, în timp ce litrul de benzină din Muntenia şi Transilvania este cu 20 de bani mai scump. Vestea bună este că, dacă pe plan internaţional lucrurile nu se schimbă prea mult, preţurile vor scădea şi luna aceasta.

Harta preţului benzinei arata că primele ieftiniri sub pragul de 5 lei pe litru au fost în judeţele din Moldova. Aici sunt şi cele mai mici tarife la pompa, din toată ţara.

Din cauza puterii de cumpărare mai slabe a oamenilor din regiune, dar şi a chiriilor mai mici plătite de benzinari, carburanţii au preţuri reduse chiar şi în marile oraşe. Iaşiul este pe primul loc în ţară la acest capitol, aici litrul de benzină costă 4,88.

Pentru un plin de benzină, de 50 de litri, moldovenii cheltuiesc cu 10 lei mai puţin decât bucureştenii, de exemplu. Pragul de 5 lei pe litru a fost doborât zilele acestea şi în Bucureşti, dar "fenomenul" a atins doar câteva benzinării de la periferia oraşului, mai puţin vizitate sau care au o concurentă mai aprigă.

Preţul fără taxe al motorinei, cel mai cumpărat carburant la noi, este mai mare decât cel din Germania, Marea Britanie Olanda sau Franţa. Când comparăm tarifele cu tot cu accize şi TVA incluse, urcăm patru locuri în clasament şi cumpărăm combustibil mai scump decât în Portugalia, Austria sau Spania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Veste bună pentru şoferi! Preţul benzinei a scăzut sub 5 lei. Zonele cu cele mai mici preţuri