Antena Meniu Search
x

Veşti proaste pentru şoferi! Preţul asigurărilor RCA ar putea depinde de AMENZILE primite de şoferi

Pentru a păstra un nivel rezonabil al primelor RCA, dar şi pentru o mai bună identificare a profilului unui şofer, autorităţile se gândesc să interconecteze bazele de date ale CEDAM cu cele ale Ministerului de Interne. Astfel, companiile de asigurări vor avea acces la toate datele referitoare la comportamentul din trafic al unui şofer, ceea ce înseamnă că un şofer cu multe amenzi va plăti o asigurare auto mai mare.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 02.08.2017, 13:26

Pentru a păstra un nivel rezonabil al primelor RCA, dar şi pentru o mai bună identificare a profilului unui şofer, autorităţile se gândesc să interconecteze bazele de date ale CEDAM cu cele ale Ministerului de Interne.

Astfel, companiile de asigurări vor avea acces la toate datele referitoare la comportamentul din trafic al unui şofer, ceea ce înseamnă că un şofer cu multe amenzi va plăti o asigurare auto mai mare.

"Vom face demersuri ca şi birou şi sperăm că şi autoritatea ne va sustine pe lângă Ministerul de Interne pentru a reuşi să facem conectarea cu ceea ce se numeşte istoricul de amenzi al şoferului . Este foarte important pentru noi ca piaţă să punctăm că putem ajunge la o scădere a primelor doar dacă reuşim să diminuam în primul rând frecvenţa daunelor şi implicit costul lor. Şi asta se poate face doar prin malusarea şoferilor cu un comportament agresiv în trafic. Legea RCA spune în momentul de faţă că asigurătorii pot lua în calcul şi istoricul şoferilor, istoric care se poate obţine doar personal, iar pe viitor ar trebui sa se realizeze electronic", a declarat Mădălin Roşu, preşedinte BAAR, pentru economica.net.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Veşti proaste pentru şoferi! Preţul asigurărilor RCA ar putea depinde de AMENZILE primite de şoferi